Port forwarding in FRITZ!Box configureren

Je wilt in de FRITZ!Box port forwarding configureren? ✔ Wij laten de verschillende mogelijkheden zien om verbindingen vanuit het internet te accepteren.

De firewall van de FRITZ!Box beschermt alle apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste gegevens vanuit internet.

Door configuratie van port forwarding kun je onlinegames, filesharingprogramma's en andere internettoepassingen gebruiken die inkomende verbindingen vanuit het internet accepteren of die andere gebruikers op internet toegang verlenen tot bepaalde web- alsook externe onderhoudsservers en andere serverdiensten in je FRITZ!Box-thuisnetwerk.

De FRITZ!Box biedt verschillende opties voor het inschakelen van portforwarding voor poorten die afzonderlijk of samen kunnen worden gebruikt. De meest geschikte manier van portforwarding is afhankelijk van de eisen die de betreffende toepassing of serverdienst stelt en van je persoonlijke voorkeuren.

Automatische port forwarding configureren

Automatische port forwarding is zinvol als

• de toepassing alle noodzakelijke poorten zelfstandig in de FRITZ!Box moet configureren.
  • portforwarding niet is vereist voor een serverdienst.
  • de toepassing het protocol UPnP IGD (Universal Plug and Play Internet Gateway Device) of PCP (Port Control Protocol) ondersteunt.

Opmerking:UPnP IGD wordt ook door veel spelcomputers (bijvoorbeeld Playstation, Wii U, Xbox) ondersteund. Informatie over de toepassing of het apparaat in kwestie krijg je van de fabrikant.

• de toepassing vereist dat je portforwarding op veel poorten toepast, of bij ieder gebruik andere poorten gebruikt.

Zo gaat het: Automatische port forwarding in de FRITZ!Box configureren

MyFRITZ!-toegang configureren

MyFRITZ!-toegang is zinvol als

• een browsergebaseerde toepassing in het thuisnetwerk bereikbaar moet zijn vanuit het internet, bijvoorbeeld tot een webserver of de grafische interface van een NAS-systeem.
  • de toepassing bereikbaar is via een URI-schema (Uniform Resource Identifier), bijvoorbeeld via https of ftp.
  • de toepassing via een directe link in het device-overview op myfritz.net toegankelijk moet zijn.

Zo gaat het: MyFRITZ!-toegang in de FRITZ!Box configureren

Statische port forwarding configureren

Statische port forwarding is zinvol als

• een serverdienst in het thuisnetwerk bereikbaar moet zijn vanuit het internet, bijvoorbeeld een externe onderhouds- of VPN-server.
  • de toepassing UPnP en PCP niet ondersteunt.

Zo gaat het: Statische port forwarding in de FRITZ!Box configureren