Knowledge Base-artikel #1172

FRITZ!Powerline via powerline in het Mesh-netwerk opnemen

Neem FRITZ!Powerline via powerline op in het Mesh-netwerk van je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. Het eerste FRITZ!Powerline-apparaat is met een netwerkkabel verbonden met een LAN-poort van de FRITZ!Box (Mesh Master). Het tweede FRITZ!Powerline-apparaat neemt als Mesh Repeater automatisch alle instellingen over van de Mesh Master, bijvoorbeeld de Wi-Fi-toegangsgegevens en de gasttoegang. Je draadloze netwerkapparaten brengen in het Mesh-netwerk automatisch een verbinding tot stand met het draadloze toegangspunt met het beste Wi-Fi-signaal.

Wijzigingen in het Mesh-netwerk kun je in het vervolg eenvoudig in de Mesh Master voornemen. De Mesh Master geeft de nieuwe instellingen automatisch door aan de alle Mesh Repeaters. Als je dan toch nog eens toegang wilt krijgen tot de gebruikersinterface van de Mesh Repeater, meld je dan aan bij de Mesh Repeater met het wachtwoord van de Mesh Master.

Zodra het FRITZ!Powerline-apparaat is opgenomen in het Mesh-netwerk, wordt het FRITZ!Powerline-apparaat weergegeven in de gebruikersinterface van de Mesh Master met het Mesh-pictogram :

Mesh-overzicht met FRITZ!Powerline-apparaten met verbindingstype powerlinebridge

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van het FRITZ!Powerline-apparaat laden

Om de volgende stappen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet het tweede FRITZ!Powerline-apparaat dat je aan het thuisnetwerk wilt toevoegen zich in de fabrieksinstellingen bevinden. Als je FRITZ!Powerline als set hebt aangeschaft, voer dan deze stappen uit met het FRITZ!Powerline-apparaat met Wi-Fi-functie:

1. Steek het FRITZ!Powerline-apparaat in een stopcontact en wacht tot de Power- of WLAN-led blijft branden of tot de Connect -led langzaam knippert.
  2. Druk op het apparaat op de overeenkomstige toets:
    ModelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 1260(E) / 1240 AX  Connect 15 seconden
    FRITZ!Powerline 1220 / 1210 Connect 10-15 seconden
    FRITZ!Powerline 1240E WLAN - WPS
    Powerline - Security
    15 seconden
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000E Powerline · Security 10-15 seconden
    FRITZ!Powerline 546E / 540E WLAN ·WPS en Powerline · Security 10 seconden
    FRITZ!Powerline 530E / 510E Security 12 seconden
    FRITZ!Powerline 520E / 500E Reset 2 seconden
  3. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de Power-led of WLAN-led blijft branden of de Connect-led langzaam knippert, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-apparaten in het Mesh-netwerk opnemen

FRITZ!Powerline-apparaten aansluiten

1. Steek elk FRITZ!Powerline-apparaat voor de configuratie in een stopcontact in de buurt van de Mesh Master.
  2. Als je een enkel FRITZ!Powerline-apparaat hebt aangeschaft: verbind het eerste FRITZ!Powerline-apparaat dat al had voor de configuratie rechtstreeks met een LAN-poort van de Mesh Master.
  3. Als je FRITZ!Powerline als set hebt aangeschaft: verbind het FRITZ!Powerline-apparaat zonder Wi-Fi-functie met een netwerkkabel met een LAN-poort van de Mesh Master.

Tweede FRITZ!Powerline-apparaat met een druk op de knop in het Mesh-netwerk opnemen

Het apparaat wordt in het Mesh-netwerk opgenomen met een druk op de knop. Het maakt niet uit of je eerst op de toets van de Mesh Master of de Mesh Repeater drukt. Wij raden de volgende volgorde aan:

1. Druk bij het tweede FRITZ!Powerline-apparaat dat niet is verbonden met de LAN-poort van de Mesh Master kort (ca. 1 seconde) op de Connect-toets (zie tabel) en laat de toets weer los. Nadat je de toets hebt losgelaten, beginnen alle leds van het FRITZ!Powerline-apparaat te knipperen.
    FRITZ!Powerline-modelConnect-toets
    FRITZ!Powerline 1260(E) / 1240 AX Connect
    FRITZ!Powerline 1240E WLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 546E / 540E WLAN · WPS
  2. Binnen 2 minuten: druk op de Connect-toets van de Mesh Master en houd de toets ingedrukt tot de Connect-led oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelConnect-toetsConnect-led
    FRITZ!Box 7590, 7530 AX, 7530, 7520, 6890, 6850, 6660, 5530 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430 WLAN WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580 WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490 WPS WLAN
  3. Het procedé is voltooid, zodra de Mesh Master het FRITZ!Powerline-apparaat in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

3 FRITZ!Powerline-apparaat met thuisnetwerk verbinden

1. Steek elk FRITZ!Powerline-apparaat op de beoogde plek in een stopcontact. Zodra de Powerline-leds van de FRITZ!Powerline-apparaten blijven branden, zijn de powerlineapparaten in het Mesh-netwerk opgenomen.