Knowledge Base-artikel #134

Met FRITZ!Box via een kabelmodem bellen

Met een extra kabelmodem kun je de FRITZ!Box ook gebruiken op een kabelaansluiting. Als je je telefoons aansluit op de FRITZ!Box, kun je alle internettelefonieproviders gebruiken waarvan je toegangsgegevens voor internettelefoonnummers hebt gekregen. Dit kunnen de internettelefoonnummers van je kabelprovider zijn, maar ook van andere internettelefonieproviders. Bovendien kun je de FRITZ!Box ook verbinden met de kabelmodem als je kabelprovider telefonie via de kabelmodem aanbiedt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box voor internettelefonie configureren

De toegangsgegevens voor de internettelefoonnummers voer je als volgt in de FRITZ!Box in:

1. Configureer de internettelefoonnummers in de FRITZ!Box.

2 FRITZ!Box voor vaste telefonie configureren

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als de kabelmodem is voorzien van een poort waarop je analoge telefoonapparaten kunt aansluiten en deze is ingeschakeld:

FRITZ!Box aansluiten

1. Steek het lange uiteinde van de meegeleverde DSL-/telefoonkabel (Y-kabel) in de bus met de aanduiding "DSL" van de FRITZ!Box.
  2. Sluit de zwarte stekker van het gesplitste uiteinde van de kabel rechtstreeks of met de meegeleverde zwarte TAE/RJ45-adapter aan op een telefoonbus van de kabelmodem.

Belangrijk:Met de FRITZ!Box kun je slechts één van de telefoonpoortengebruiken. Je kunt een extra telefoonapparaat, bijvoorbeeld een telefoon, aansluiten op de tweede telefoonpoort van de kabelmodem. Als de connector van de DSL-/telefoonkabel niet in de poort van de kabelmodem past, vraag dan je kabelprovider om een geschikte adapter.

Instellingen voor vaste net inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op het tabblad "Instellingen voor de aansluiting" ("Aansluitingsinstellingen").
  4. Schakel de optie "Vast net actief" in.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Telefoonnummer invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op de knop "Nieuw telefoonnummer".
  4. Schakel de optie "Vastnetnummer" in.
  5. Schakel de optie "een vast telefoonnummer (analoge aansluiting)" in en klik op "Volgende".

Belangrijk:Het type van je vaste telefoonaansluiting (analoge aansluiting of ISDN) wordt alleen gevraagd tijdens de configuratie van het eerste vaste telefoonnummer. Als je het type van je vaste aansluiting later wilt wijzigen, dan moet je eerst alle geconfigureerde vaste telefoonnummers verwijderen.

6. Voer het telefoonnummer van de aansluiting in en klik op "Volgende" ("Verder").

Opmerking:Mogelijk kun je beide lijnen van je kabelmodem gebruiken met een FRITZ!Box. Meer informatie krijg je van je kabelprovider.