Wat is MyFRITZ!Net en hoe maak ik hier gebruik van?

MyFRITZ!Net is een gratis AVM-dienst die je regelmatig per e-mail op de hoogte stelt over de status van je FRITZ!-apparaten, beschikbare updates en andere nieuwtjes.

Bovendien is je FRITZ!Box met MyFRITZ!Net altijd vanuit het internet bereikbaar met een vast adres, bijvoorbeeld voor VPN-verbindingen of FRITZ!Apps. Ook is de gebruikersinterface van je FRITZ!Box gemakkelijk en beveiligd toegankelijk via MyFRITZ!Net vanuit het internet.

Om MyFRITZ!Net te kunnen gebruiken, hoef je alleen maar je FRITZ!Box te registreren bij MyFRITZ!. Je FRITZ!Box geeft aan MyFRITZ!Net alleen de IP-adressen door waaronder deze op het internet bereikbaar is. Alle persoonlijke gegevens en wachtwoorden blijven volledig op je FRITZ!Box opgeslagen en worden niet doorgegeven aan de MyFRITZ!Net van AVM of aan andere diensten of providers. Toegang tot je FRITZ!Box vanuit het internet via MyFRITZ!Net vereist daarom twee aanmeldprocedés:

1. Aanmelding bij MyFRITZ!Net
    • In de eerste stap log je in op de website myfritz.net met je e-mailadres en je persoonlijke MyFRITZ!-wachtwoord. Deze toegangsgegevens worden bij het registreren van een MyFRITZ!-account versleuteld opgeslagen op de servers van MyFRITZ!Net.
  2. Inloggen op de FRITZ!Box
    • Nadat je automatisch bent doorgestuurd naar de MyFRITZ!-startpagina van je FRITZ!Box, log je daar in met de toegangsgevens van je FRITZ!Box-gebruikersaccount. Noch het FRITZ!Box-gebruikersaccount noch de toegangsgegevens daarvan zijn bekend bij MyFRITZ!Net of bij AVM, deze zijn uitsluitend opgeslagen in je FRITZ!Box.

Opmerking:Voor gemakkelijke toegang met smartphone of tablet is de gratis https://nl.avm.de/producten/apps/myfritzapp/MyFRITZ!App beschikbaar.