Blu-rayspeler in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Als je blu-rayspeler is voorzien van een netwerkaansluiting of een draadloze netwerkadapter, kun je de blu-rayspeler eenvoudig verbinden met een LAN-poort of het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box. De blu-rayspeler heeft dan toegang tot internet en kan worden gebruikt als afspeelapparaat voor multimediabestanden zoals foto's, video en muziek.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en voer het bereik in waaruit de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Blu-rayspeler configureren

Zorg ervoor dat de blu-rayspeler de IP-instellingen ophaalt bij de FRITZ!Box:

1. Configureer de blu-rayspeler voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen per DHCP-client (dit is de standaardinstelling van de meeste blu-rayspelers). Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 Blu-rayspeler met FRITZ!Box verbinden

1. Verbind de blu-rayspeler óf via het Wi-Fi-netwerk óf met een netwerkkabel met het thuisnetwerk van de FRITZ!Box.

De blu-rayspeler is nu via de FRITZ!Box verbonden met internet en kan multimediabestanden afspelen van de FRITZ!Box-mediaserver en andere mediaservers in het thuisnetwerk (bijvoorbeeld Kodi, Plex).

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de blu-rayspeler verkrijg je van de fabrikant.