Telefoon-fax combinatieapparaat in FRITZ!Box configureren

Op een analoge poort of op de poort voor ISDN-toestellen van je FRITZ!Box kun je een telefoon-fax combinatieapparaat aansluiten en hiermee faxen versturen en bellen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Telefoon-fax combinatieapparaat configureren

Configureer het combinatieapparaat in de FRITZ!Box als faxapparaat:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Als het faxapparaat al wordt weergegeven in de lijst met telefoontoestellen, klik je bij het faxapparaat op de knop (verwijderen).
  4. Configureer het faxapparaat opnieuw: klik op de knop "Configure New Device" en volg de instructies.
  5. Als je tijdens het configureren niet kunt selecteren op welke aansluiting het faxapparaat is aangesloten, is op deze aansluiting al een ander telefoonapparaat geconfigureerd. Je moet dit apparaat eerst verwijderen.
  6. Als het faxapparaat is aangesloten op de poort "FON S0" van de FRITZ!Box, zie je tijdens het configureren welke telefoonnummers je kunt toewijzen aan het faxapparaat. Als het faxapparaat is aangesloten via een ISDN-telefooncentrale, moet je het telefoonnummer toewijzen aan de nevenaansluiting van de ISDN-telefooncentrale waarop het faxapparaat is aangesloten.

2 Faxtransmissie met T.38 uitschakelen

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je de verbinding tot stand wilt brengen via internet:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Klik bij "Telephony connection" op "Change the Settings". Als dit niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de optie "Fax transmission using T.38" uit.

Opmerking:De standaard T.38 (Fax over IP) maakt betrouwbare faxtransmissie via internet mogelijk. Wanneer T.38 is ingeschakeld, kun je het combinatieapparaat echter niet gebruiken om te bellen via internet. Bij de faxtransmissie via internet zonder T.38 kunnen bepaalde functionele beperkingen optreden.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    • Als je geen faxberichten kunt versturen zonder T.38, schakel je de optie "Fax transmission using T.38" opnieuw in. Als je dan wel faxberichten kunt versturen, laat je T.38 ingeschakeld en gebruik je het combinatieapparaat alleen om te faxen, of schakel je T.38 uit en gebruik je het combinatieapparaat alleen om te bellen.