MyFRITZ!App voor Android configureren

Met MyFRITZ!App voor Android kun je thuis en onderweg makkelijk en beveiligd toegang krijgen tot je FRITZ!Box en je thuisnetwerk. Zo kun je

• op de hoogte blijven van ingesproken berichten op het antwoordapparaat en andere gebeurtenissen.
  • het FRITZ!Box-antwoordapparaat en het doorschakelen van oproepen in- en uitschakelen.
  • FRITZ!NAS benaderen om bestanden te up- en downloaden, of om multimediabestanden, zoals bijvoorbeeld foto's of muziek, af te spelen.
  • je smarthomeapparaten (bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200) bedienen en het energieverbruik aflezen van de hierop aangesloten apparaten.

Voorwaarden/beperkingen

• Op de smartphone of tablet is Android 9 of nieuwer geïnstalleerd.
  • Er kunnen alleen VPN-verbindingen tot stand worden gebracht met de MyFRITZ!App, als de FRITZ!Box een openbaar IPv4-adres van de internetprovider krijgt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box toegankelijk voor toepassingen maken

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box toegankelijk gemaakt voor toepassingen. Als je deze instelling hebt gewijzigd in de FRITZ!Box, verleen de toepassingen dan opnieuw toegang tot de FRITZ!Box:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel bij "Access Settings in the Home Network" de optie "Allow access for applications" in. Als dit niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureren

Tijdens de configuratie van de app moet de smartphone of tablet verbonden zijn met het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box (geen gasttoegang):

3 MyFRITZ!App installeren

1. Download MyFRITZ!App in de Google Play Store en installeer de app op je smartphone of tablet.
  2. Start MyFRITZ!App.
  3. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in. Als je naar een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd, voer dan de toegangsgegevens in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor de FRITZ!Box-instellingen.

Opmerking:De toegangsgegevens en toegangsrechten van gebruikers kunnen in de gebruikersinterface worden gewijzigd onder "System > FRITZ!Box Users".

4. Tik op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.

Als je met de MyFRITZ!App de FRITZ!Box wilt benaderen vanuit het internet, configureer dan je FRITZ!Box voor internettoegang via MyFRITZ!:

Gerelateerde thema's: