Internettoegang via andere modem niet mogelijk

Sommige of alle computers, smartphones of andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden, hebben geen toegang tot het internet als de FRITZ!Box de internetverbinding via een DSL-, glasvezel- of kabelmodem tot stand brengt.

Op de apparaten wordt mogelijk een van de volgende meldingen weergegeven:

• "Geen internet, beveiligd"
  • "Geen internettoegang"
  • "Geen internetverbinding"
  • "Verbonden met apparaat. Kan geen internet bieden"

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Modem opnieuw opstarten

1. Start de modem opnieuw op door deze kort van de stroomvoorziening te ontkoppelen

Opmerking:Het kan enkele minuten duren voordat de modem opnieuw wordt opgestart. Tijdens het opnieuw opstarten heb je geen toegang tot internet.

2 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Koppel de FRITZ!Box gedurende 5 seconden los van de stroomvoorziening.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box blijven daarbij behouden. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer 2 minuten. Gedurende deze tijd heb je geen toegang tot de gebruikersinterface.

3 Event Log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst de optie "Internet connection".
  4. Controleer of foutmeldingen worden weergegeven.
  5. Als de melding "PPPoE error: Timeout [...]" wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit in de handleiding FRITZ!Box meldt "PPPoE error.
    • Als je de FRITZ!Box met een kabelaansluiting gebruikt en de melding "Internet connection failed: Reason for error: 2 (DHCPv4 no answer on DISCOVER)" wordt weergegeven, neem je contact op met je kabelprovider.

4 DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en voer het bereik in waaruit de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

5 Apparaat voor het automatisch ophalen van IP-instellingen configureren

Om ervan verzekerd te zijn dat het apparaat altijd de juiste IP-instellingen gebruikt, moet je ervoor zorgen dat het apparaat automatisch de IP-instellingen ophaalt bij de FRITZ!Box (dit is de standaardinstelling van de meeste apparaten):

1. Configureer het apparaat voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen per DHCP.

6 DNS-server in FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box de DNS-server van de internetprovider om de namen van internetadressen om te zetten. Als je in de FRITZ!Box andere DNS-servers hebt geconfigureerd, schakel dan de DNS-server van de internetprovider weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op het tabblad "DNS Server". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Schakel de optie "Use DNSv4 servers assigned by the Internet service provider (recommended)" in.
  5. Als "DNSv6 Servers" wordt weergegeven, schakel dan de optie "Use DNSv6 servers assigned by the Internet service provider (recommended)" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

7 Firewall van het apparaat configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als er op het apparaat firewallsoftware is geïnstalleerd:

1. Configureer de firewall van het apparaat zodanig dat deze verbindingen van de computer naar de FRITZ!Box toelaat. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van de firewall; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

8 Modem controleren

De modem is mogelijk defect of werkt niet goed. Test daarom of je een internetverbinding tot stand kunt brengen als je de modem rechtstreeks op een computer aansluit:

1. Verbind de modem via een netwerkkabel met een computer.
  2. Configureer op de computer een internetverbinding via de modem. Informatie over de werkwijze krijg je van de fabrikant van het besturingssysteem.
  3. Controleer of de computer een internetverbinding tot stand brengt.
  4. Als de internetverbinding tot stand kan worden gebracht, ga dan verder met de volgende maatregel.
    • Als de internetverbinding niet tot stand kan worden gebracht, neem dan contact op met de fabrikant van de modem, of het verkooppunt of de internetprovider waar je de modem verkregen.

9 Internettoegang in FRITZ!Box opnieuw configureren