Knowledge Base-artikel #182
FRITZ!Box 7490
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

FRITZ!Box op point-to-point ISDN-aansluiting gebruiken

Point-to-point ISDN-aansluitingen worden in de professionele omgeving gebruikt in combinatie met een grote telefooncentrale. In de particuliere sector en kleine kantoren daarentegen zijn point-to-multipoint ISDN-aansluitingen gebruikelijk. De FRITZ!Box is ontworpen voor point-to-multipoint-aansluitingen.

Als je de FRITZ!Box configureert zoals hier beschreven, kun je de FRITZ!Box en je ISDN-telefooncentrale gebruiken op je point-to-point ISDN-aansluiting om te bellen via het vaste net en internet. Aangezien dit geen gegarandeerde producteigenschap is, kan AVM niet garanderen dat de FRITZ!Box probleemloos werkt op een point-to-point ISDN-aansluiting.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box op point-to-point ISDN-aansluiting en DSL aansluiten

1. Sluit het langere grijze uiteinde van de meegeleverde DSL-/telefoonkabel (Y-kabel) aan op de poort "DSL/TEL" van de FRITZ!Box.
  2. Verbind het zwarte uiteinde van de Y-aftakking met de point-to-point ISDN-aansluiting.
  3. Verbind het grijze uiteinde van de Y-aftakking met de DSL-aansluiting.

2 Alle apparaten en kabels van de poort "FON S0" loskoppelen

1. Koppel alle apparaten en kabels los van de poort voor ISDN-toestellen ("FON S0") van de FRITZ!Box.
  2. Sluit de ISDN-telefooncentrale nog niet aan op de FRITZ!Box.

3 Ondersteuning voor point-to-point ISDN-aansluiting in FRITZ!Box inschakelen

Voorbereidingen

1. Configureer de telefoon zodanig, dat hiermee toetssequenties (teken- en nummerreeksen, zoals *121#) kunnen worden verzonden en speciale tekens zoals * en # kunnen worden gekozen. Bij veel telefoons configureer je deze functie via het menu "Operation at a PBX > Dialing options > Dial * and #".

Ondersteuning voor point-to-point ISDN-aansluiting inschakelen

1. Toets op de telefoon#965*2*#91** in en druk op de beltoets (hoorn van de haak nemen). Daardoor schakel je in de FRITZ!Box de functie "point-to-point-aansluiting met vaste TEI 0" in.

Opmerking:Met #965*3*#91** kun je de FRITZ!Box weer terugzetten op "point-to-point-aansluiting met dynamische TEI".

2. Als je de FRITZ!Box gebruikt op een aansluiting in Oostenrijk , kies dan daarnaast #965*8*#91**. Daardoor worden oproepen naar poort voor ISDN-apparaten zonder hoofdnummer gesignaleerd.

Opmerking:Met #965*9*#91** kun je de FRITZ!Box weer terugzetten naar het signaleren met hoofdnummer.

4 Telefooncentrale aansluiten

1. Verbind de telefooncentrale met de poort voor ISDN-apparaten ("FON S0") van de FRITZ!Box.

Belangrijk:Met de bedrijfsmodus "point-to-point" kun je slechts één ISDN-eindapparaat aansluiten op de poort "FON S0".

5 FRITZ!Box opnieuw opstarten

Tijdens het opnieuw opstarten detecteert de FRITZ!Box dat er op poort "FON S0" een telefooncentrale is aangesloten die is ontworpen om te gebruiken op een point-to-point-aansluiting. Na het opnieuw opstarten stelt de FRITZ!Box de poort "FON S0" automatisch in op de bedrijfsmodus "point-to-point".

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

6 Hoofdnummer en doorkiesnummers in FRITZ!Box configureren

Instellingen voor vaste net inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Schakel de optie "Landline enabled" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Hoofdnummer en doorkiesnummers configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Schakel de optie "Landline number" in en klik op "Next".
  5. Schakel de optie "multiple landline numbers (ISDN line)" in en klik op "Next".

Belangrijk:Het type van je vaste telefoonaansluiting (analoge aansluiting of ISDN) wordt alleen gevraagd tijdens de configuratie van het eerste vaste telefoonnummer. Als je het type van je vaste aansluiting later wilt wijzigen, dan moet je eerst alle geconfigureerde vaste telefoonnummers verwijderen.

6. Voer in het veld voor het eerste ISDN-telefoonnummer het hoofdnummer en het doorkiesnummer van de centrale in (meteen achterelkaar zonder spatie). De hoofdnummers moeten ook in Oostenrijk worden ingevoerd en doorgaans zonder netnummer.
  7. Voer in het veld voor het tweede ISDN-telefoonnummer het hoofdnummer en het langste interne doorkiesnummer in (meteen achterelkaar zonder spatie).
  8. Als je alle telefoonapparaten aansluit op je ISDN-centrale, voer je geen verdere telefoonnummers in.
    • Als je ook andere telefooninterfaces van de FRITZ!Box gebruikt (bijvoorbeeld "FON 1" en "FON 2"), voer je in de andere velden alle doorkiestelefoonnummers met hoofdnummer in die je wilt toewijzen aan de apparaten die daarop zijn aangesloten. Voor deze interfaces zijn maximaal tien doorkiesnummers beschikbaar, op je ISDN-telefooncentrale zijn daarentegen meer dan tien doorkiesnummers beschikbaar.
  9. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

7 Internettelefoonnummers in FRITZ!Box configureren

Op de poort "FON S0" kun je internettelefoonnummers gebruiken die overeenkomen met de laatste cijfers van een hoofdnummer met doorkiesnummer (567 zijn bijvoorbeeld de laatste cijfers van 4567) en/of door de provider voor internettelefonie niet worden gebruikt voor het aanmelden. Andere internettelefoonnummers worden niet gesignaleerd op de poort "FON S0", als deze is geconfigureerd als point-to-point-aansluiting. Op de overige telefonie-interfaces van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld op "FON 1" en "FON 2") kun je elk internettelefoonnummer gebruiken:

Opmerking:Als een internettelefoonnummer wordt gebruikt voor het aanmelden, moet het telefoonnummer worden doorgegeven tijdens de aanmelding (registratie) bij de SIP-server van de internettelefonieprovider. Je provider voor internettelefonie kan je informeren of dit het geval is bij een bepaald internettelefoonnummer.

1. Voer je internettelefoonnummers in de FRITZ!Box in. Als je op de poort "FON S0" een internettelefoonnummer wilt gebruiken die niet voorkomt in een hoofdnummer met doorkiesnummer, configureer dan het internettelefoonnummer als volgt in de FRITZ!Box:
    1. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Telephony provider" in ieder geval "Other provider".
    2. Voer in de velden "Telephone Number for Registration" en "Internal Telephone Number in the FRITZ!Box" niet het internettelefoonnummer in, maar een hoofdnummer met doorkiesnummer (meteen achterelkaar zonder spatie).

Opmerking:Dat is mogelijk omdat het telefoonnummer niet wordt gebruikt voor het aanmelden bij de internettelefonieprovider, en het is noodzakelijk zodat het internettelefoonnummer wordt gesignaleerd op de poort "FON S0".

3. Voer bij de overige toegangsgevens (bijvoorbeeld gebruikersnaam, wachtwoord, registrar) de gegevens in die je hebt ontvangen van internettelefonieprovider.

8 Nevenaansluitingen van de telefooncentrale configureren

Alle telefoonnummers die je in de FRITZ!Box hebt ingevoerd, kun je toewijzen aan de nevenaansluitingen van je telefooncentrale. Als je een internettelefoonnummer wilt gebruiken om te bellen vanaf een nevenaansluiting, voer je het nummer in de nevenaansluiting in, precies zoals dit wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Telephony > Telephone Numbers".

Je kunt ook alle doorkiesnummers van de point-to-point-aansluiting gebruiken op de nevenaansluitingen van je telefooncentrale, zelfs als je geen doorkiesnummers hebt ingevoerd in de FRITZ!Box (zie sectie "hoofdnummer en doorkiesnummer in FRITZ!Box configureren").

9 Energiebesparingsmodus in FRITZ!Box uitschakelen

De FRITZ!Box is voorzien van een aantal functies om energie te besparen. Onder andere wordt de communicatie tussen de interne S0-bus van de FRITZ!Box en het ISDN-apparaat beëindigd, als er geen verbinding actief is. Sommige ISDN-apparaten hebben problemen met deze functie. Schakel deze functie daarom uit in de FRITZ!Box als ISDN-apparaten een probleem hebben om een verbinding tot stand te brengen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij het ISDN-apparaat in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Properties".
  5. Schakel de optie "enable energy-saving mode for internal S0 bus" uit.