Knowledge Base-artikel #3656

FRITZ!Box voor gebruik op de aansluiting van VOO configureren

Om de FRITZ!Box op de aansluiting van VOO te kunnen gebruiken, hoef je de FRITZ!Box alleen maar aan te sluiten op de kabelmodem van VOO en de internettoegang te configureren. Vervolgens kan alle apparatuur in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de complete veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet en televisie (VOO tv+).

Belangrijk:Op dit moment hebben wij geen informatie over de vraag hoe de telefoonnummers van VOO moeten worden geconfigureerd in de FRITZ!Box. Als je kabelmodem van VOO over een poort voor analoge telefonie beschikt en deze is geactiveerd, dan kun je de FRITZ!Box echter met deze poort verbinden en daarover bellen.

1 Kabelmodem aansluiten

1. Verbind de kabelmodem met de eerste multimedia-einddoos of met de contactdoos die de installateur heeft gebruikt bij de installatie. Gebruik daarvoor de door de installateur geleverde coaxiale kabel (zonder verlenging).

2 Kabelmodem configureren

1. Activeer de zogenaamde bridgemodus voor de kabelmodem van VOO. Dit wordt uitgelegd in de handleiding Activer ou désactiver le mode bridge du modem VOO.

3 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Als de wizard voor de internettoegang niet automatisch start, klik dan op "Wizards" en vervolgens op "Configure Internet Connection".
    FRITZ!Box-wizard openen
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "existing connection over LAN".
  5. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard. De wizard leidt je door de configuratie van de internettoegang en geeft aan wanneer je de "LAN 1"-poort van de FRITZ!Box met een netwerkkabel met "Port 1" van de kabelmodem kunt verbinden.
  6. Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding tot stand via de kabelmodem. De configuratie is voltooid als de melding "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.

Belangrijk:Als de internetverbinding niet tot stand kan worden gebracht, dan is je internettoegang mogelijk nog niet geactiveerd. Neem in dit geval contact op met VOO.

4 Telefonie in FRITZ!Box configureren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als de kabelmodem is voorzien van een poort waarop je analoge telefoonapparaten kunt aansluiten en deze is ingeschakeld:

FRITZ!Box aansluiten

1. Steek het lange uiteinde van de meegeleverde DSL-/telefoonkabel (Y-kabel) in de bus met de aanduiding "DSL/TEL" van de FRITZ!Box.
  2. Sluit de zwarte stekker van het gesplitste uiteinde van de kabel rechtstreeks of met de meegeleverde zwarte TAE/RJ45-adapter aan op een telefoonbus van de kabelmodem.

Belangrijk:Met de FRITZ!Box kun je slechts één van de telefoonaansluitingen gebruiken. Je kunt een extra telefoonapparaat, bijvoorbeeld een telefoon, aansluiten op de tweede telefoonaansluiting van de kabelmodem. Als de stekker van de DSL-/telefoonkabel niet past in de aansluiting van de kabelmodem, vraag dan je kabelprovider om een geschikte adapter.

Instellingen voor vaste net inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Schakel de optie "Landline enabled" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Telefoonnummer invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Schakel de optie "Landline number" in.
  5. Schakel de optie "one landline number (analog line)" in en klik op "Next".

Belangrijk:Het type van je vaste telefoonaansluiting (analoge aansluiting of ISDN) wordt alleen gevraagd tijdens de configuratie van het eerste vaste telefoonnummer. Als je het type van je vaste aansluiting later wilt wijzigen, dan moet je eerst alle geconfigureerde vaste telefoonnummers verwijderen.

6. Voer het telefoonnummer van de aansluiting in en klik op "Next".

Opmerking:Mogelijk kun je beide lijnen van je kabelmodem gebruiken met een FRITZ!Box. Meer informatie krijg je van je kabelprovider.