Knowledge Base-artikel #1264
FRITZ!Box 7510
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

FRITZ!DECT-stopcontact kan niet worden aangemeld

Het lukt niet om het slimme stopcontact, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200, aan te melden bij de FRITZ!Box. Nadat er op de DECT-toets of de Connect-toets van de FRITZ!Box is gedrukt, wordt de DECT-verbinding niet tot stand gebracht. In de FRITZ!Box wordt het slimme stopcontact in het menu "Smarthome" helemaal niet of met een inactieve verbinding aangegeven.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Maximaal aantal bereikt

Je kunt slechts een bepaald aantal smarthomeapparaten aanmelden bij de FRITZ!Box. Als je al het maximale aantal apparaten hebt aangemeld, kun je geen andere apparaten en dus ook geen slim stopcontact meer toevoegen.

2 Toetsblokkering deactiveren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Toetsen en leds".
  3. Klik op het tabblad "Toetsblokkering".
  4. Schakel de toetsblokkering uit.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

3 "DECT-vermogen verminderen" uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Zendvermogen" de optie "DECT-vermogen verminderen" uit.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

4 "DECT Eco" uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Zendvermogen" de optie "DECT Eco" uit.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

5 Versleuteling inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Beveiliging" de optie "Alleen beveiligde DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)" in.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("Systeem > Back-up > Opnieuw opstarten").

6 Pincode instellen

Automatische aanmelding werkt alleen als je de pincode instelt op "0000" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Voer bij "Aanmelden" de pincode "0000" in.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

7 FRITZ!DECT-stopcontact terugzetten en afmelden

Je kunt het FRITZ!DECT-stopcontact terugzetten naar de fabrieksinstellingen en afmelden. Hierdoor worden een niet goed werkende verbinding met de FRITZ!Box of de FRITZ!Smart Gateway en alle instellingen verwijderd die het tot stand brengen van een verbinding verhinderen.

Fabrieksinstellingen van het FRITZ!DECT-stopcontact laden

1. Houd de toets "DECT" van het FRITZ!DECT-stopcontact drie keer achter elkaar gedurende ten minste 6 seconden ingedrukt.

FRITZ!DECT-stopcontact afmelden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  3. Klik op de knop "Apparaat verwijderen".
  4. Klik bij het apparaat in kwestie op de knop (Verwijderen).