Knowledge Base-artikel #1189
FRITZ!Box 7520

Gebruikersinterface van FRITZ!Powerline openen

In de gebruikersinterface van je FRITZ!Powerline-apparaat kun je alle functies configureren en krijg je gedetailleerde informatie over het apparaat, je aansluiting en je verbindingen.

Je kunt de gebruikersinterface altijd bereiken, ook zonder toegang tot het internet. Of je de gebruikersinterface opent via het overeenkomende adres of het Mesh-overzicht, is ervan afhankelijk of het FRITZ!Powerline-apparaat zich in de fabrieksinstellingen bevindt of al is opgenomen in het thuisnetwerk van de FRITZ!Box.

1 Gebruikersinterface in de fabrieksinstellingen openen

Voor handmatige configuratie kun je een Wi-Fi-apparaat rechtsreeks met het FRITZ!Powerline-apparaat verbinden of een apparaat met een netwerkkabel aansluiten op de LAN-poort van het FRITZ!Powerline-apparaat en de gebruikersinterface van het FRITZ!Powerline-apparaat vervolgens openen via het adres:

1. Voer in de adresbalk van je browser óf http://fritz.powerline in óf http://192.168.178.2.

Belangrijk:Als je het adres invoert zonder "http://", kan het voorkomen dat de webbrowser een zoekopdracht uitvoert op het internet en niet de gebruikersinterface opent.

2 Gebruikersinterface via Mesh-overzicht van de FRITZ!Box openen

Na de configuratie van het FRITZ!Powerline-apparaat in het Mesh-netwerk van FRITZ! kun je de gebruikersinterface van je FRITZ!Powerline-apparaat gemakkelijk met een klik van de muis via het Mesh-overzicht openen, net als bij alle andere FRITZ!-apparaten, zoals bijvoorbeeld FRITZ!Repeater of FRITZ!Smart Gateway:

1. Voer in de adresbalk van je browser fritz.box in.
  2. Klik in het menu "Thuisnetwerk" op "Mesh".
  3. Klik op de naam van het FRITZ!Powerline-apparaat.
Mesh-overzicht in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box