FRITZ!Box voor gebruik op de glasvezelaansluiting instellen

Je wilt de FRITZ!Box gebruiken met een glasvezelmodem? ✔ Met deze handleiding gaat dat heel gemakkelijk.

Je kunt je FRITZ!Box met ingebouwde DSL-modem niet alleen op een DSL-aansluiting gebruiken, maar met een extraglasvezelmodem ook op de glasvezelaansluiting (Fiber to the Home, FTTH).

Omdat de FRITZ!Box via de glasvezelmodem de internetverbinding zelf tot stand brengt en beheert, zijn alle functies van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld firewall, telefonie) ook in deze bedrijfsmodus onbeperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het wachtwoord in dat op het typeplaatje van de FRITZ!Box staat en klik op "Aanmelden".
  3. Als de wizard voor de internettoegang niet automatisch start, klik dan op "Wizards" en vervolgens op "Internettoegang instellen".
    FRITZ!Box-wizard openen
  4. Als je internetprovider in de vervolgkeuzelijst staat, selecteer dan je internetprovider. Als je provider er niet tussen staat, selecteer dan "meer internetaanbieders".
    • Als je internetprovider niet in de vervolgkeuzelijst staat, selecteer dan "andere internetaanbieder" ("andere internetproviders").
  5. Klik op "Volgende" ("Verder") en volg de instructies van de wizard. De wizard leidt je door de configuratie van de internettoegang en geeft aan wanneer je de glasvezelmodem via een netwerkkabel met de LAN1-poort van de FRITZ!Box kunt verbinden.

2 Telefonie in FRITZ!Box configureren

Als je telefoons wilt aansluiten op de FRITZ!Box en met deze telefoons wilt bellen via het internet: