Door Media Server ondersteunde bestandsindelingen

De FRITZ!Box Media Server kan muziek, afbeeldingen, videobestanden, evenals internetradiozenders en podcasts in verschillende bestandsindelingen (bijvoorbeeld audio-, video- en containerindeling) versturen naar afspeelapparaten of -programma's in het thuisnetwerk. Daardoor heb je vanaf alle computers en veel andere apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk (bijvoorbeeld tv, smartphone, draadloos muzieksysteem) toegang tot een centrale mediaverzameling.

Opmerking:Niet elk afspeelapparaat of -programma kan alle mediabestanden afspelen. Informatie over de ondersteunde bestandsindelingen, verkrijg je bij de fabrikant, bijvoorbeeld in het handboek.
FRITZ!Fon kan muziekbestanden met de bestandsindeling MP3 en WAV evenals internetradiozenders en podcasts met de bestandsindeling M3U, MP3 en PLS afspelen.

De FRITZ!Box Media Server ondersteunt de volgende bestandsindelingen:

Belangrijk:Mediabestanden waarvan de FRITZ!Box de tag-informatie niet kan lezen (in de tabel met * gemarkeerd), worden door het afspeelapparaat of -programma alleen weergegeven in de weergave "Map" en "Alle titels" of "Alle films" of "Alle foto's" (afhankelijk van het bestandstype).

TypeBestandsindeling
Afbeeldingen BMP*, GIF*, JPEG, PNG, TIF*
Films 3GP*, ASF, AVI* (inclusief Divx3/4/5/6 en Xvid), DVR-MS*, Flash*, M1V*, M4V*, MJPEG*, MKV*, MP4*, MPE*, MPEG1*, MPEG2*, MPEG2-TS*, MPEG4* (inclusief H.264), MTS*, M2TS*, OGM*, Quicktime MOV*, Real Video*, VDR*, VOB*, WMV
Muziek 3GP*, AAC*, AC3*, AIF*, ASF, FLAC*, Karaoke CDG/BIN*, LPCM*, M4A*, MKA*, Monkey Audio* (APE), MPA*, MP1*, MP2*, MP3, Musepack Audio* (MPC), Ogg Vorbis*, Real Audio*, WAV*, Wavpack*, WMA
Playlists M3U, PLS, WPL
Internetradiozenders M3U, MP3, PLS
Podcasts M3U, MP3, PLS
Tabel: Ondersteunde bestandsindelingen *Media Server kan de tag-informatie van het mediabestand niet lezen