LAN-verbindingen met de FRITZ!Box worden met maar 100 Mbit/s tot stand gebracht

De maximale gegevenssnelheid van de LAN-verbinding tussen de FRITZ!Box en een computer, NAS-systeem of andere apparaten is 100 Mbit/s, hoewel het apparaat gigabit-LAN ondersteunt.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 LAN-instellingen van de FRITZ!Box wijzigen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Thuisnetwerk".
  2. Klik in het menu "Thuisnetwerk" op "Netwerk".
  3. Klik op het tabblad "Netwerkinstellingen".
  4. Schakel "Power Mode" in voor alle gebruikte LAN-poorten.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

3 Apparaat rechtstreeks met FRITZ!Box verbinden

De volgende stap is alleen noodzakelijk als het apparaat niet rechtstreeks maar via een hub/switch, powerlineapparaat, een LAN/Wi-Fi-omvormer of ander apparaat is verbonden met de FRITZ!Box:

1. Verbind het apparaat rechtstreeks met een LAN-poort van de FRITZ!Box. Gebruik daarvoor, indien mogelijk, de met de FRITZ!Box meegeleverde netwerkkabel.
  2. Als een gigabit-LAN-verbinding met de FRITZ!Box nu mogelijk is, ondersteunt het tussenliggende apparaat of de bekabeling ervan geen gigabit-LAN:
      1. Verzeker je ervan dat de apparaten gigabit-LAN ondersteunen.
      2. Werk de software/firmware van de apparaten bij.
      3. Gebruik andere netwerkkabels om de apparaten aan te sluiten op de FRITZ!Box. Gebruik zo kort mogelijke netwerkkabels van goede kwaliteit (CAT 5e of hoger).

4 Andere kabel testen

Het apparaat is mogelijk met de FRITZ!Box verbonden via een netwerkkabel die te lang, verkeerd toegewezen of defect is:

1. Gebruik een zo kort mogelijke netwerkkabel van goede kwaliteit om het apparaat aan te sluiten op de FRITZ!Box, bijvoorbeeld de met de FRITZ!Box meegeleverde netwerkkabel.

Opmerking:Om een apparaat aan te sluiten op de FRITZ!Box kan elke standaardnetwerkkabel CAT5e of hoger (STP, 1:1) van maximaal 100m worden gebruikt.

5 Meest recente software voor apparaat installeren

1. Installeer de actuele softwareversie voor het apparaat of de meest recente driver voor de LAN-netwerkadapter van de computer.

Opmerking:Omdat de meest recente drivers vaak niet in de Windows-update worden aangeboden, kun je de drivers installeren via de website van de fabrikant, bijvoorbeeld van het Intel-downloadcenter.

6 Energiebesparingsfuncties van de netwerkadapter uitschakelen

1. Als er energiebesparingsfuncties zijn ingeschakeld voor de LAN-netwerkadapter van de computer of het apparaat, schakel deze bij wijze van test dan uit.

Opmerking:In Windows kunnen er via "Apparaatbeheer" voor veel netwerkapparaten verschillende energiebesparende functies worden ingesteld onder "Eigenschappen > Energiebeheer".

7 EEE (Energy Efficient Ethernet) in FRITZ!Box uitschakelen

Met EEE kunnen netwerkadapters in een energiebesparende slaapstand worden gezet en kan het gemiddelde energieverbruik ervan aanzienlijk worden verminderd. Bij afzonderlijke netwerkapparaten kunnen er compatibiliteitsproblemen optreden als EEE actief is. Schakel daarom bij wijze van test EEE uit:

Links "Hulp en info" en dan "FRITZ!Box support"
  1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box linksonder op "Hulp en info" en vervolgens onderaan op "FRITZ!Box support".
  2. Schakel bij "Compatibiliteit ethernet" de optie "EEE (Energy Efficient Ethernet) deactiveren".
  3. Klik op "Instelling toepassen" om de instellingen op te slaan.