Mediaontvanger in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Als je een FRITZ!Box gebruikt op een internetaansluiting met IPTV, kun je met behulp van de mediaontvanger (set-top box) van de IPTV-provider onbeperkt tv-zenders en video on demand-films ontvangen. Hierbij wordt de ontvanger rechtstreeks verbonden met de televisie en met het thuisnetwerk van de FRITZ!Box.

Voorwaarden/beperkingen

• de FRITZ!Box moet zijn verbonden met een DSL/IPTV-aansluiting van bijvoorbeeld Telekom (MagentaTV), Vodafone(Vodafone TV), A1, KPN of Proximus.
  • HD-programma's of meerdere programma's tegelijkertijd afspelen is alleen mogelijk als de DSL-verbinding snel genoeg is. SD-programma's vereisen een overdrachtssnelheid van ca. 4-6 Mbit/s, HD-programma's ca. 10 Mbit/s (per tegelijkertijd afgespeeld tv-programma).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik bij "LAN-Settings" op "Additional Settings" om alle instellingen weer te geven.
  5. Klik op de knop "IPv4 Settings".
  6. Schakel de DHCP-server in en voer het bereik in waaruit de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Mediaontvanger configureren

Zorg ervoor dat de mediaontvanger de IP-instellingen ophaalt bij de FRITZ!Box:

1. Configureer de mediaontvanger voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen per DHCP-client (dit is de standaardinstelling van de meeste ontvangers). Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 Mediaontvanger verbinden met FRITZ!Box

1. Verbind de mediaontvanger met een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box. Wanneer je het IPTV-aanbod gebruikt van Odido (Interactieve TV) of Proximus (Proximus Pickx), verbind dan de mediaontvanger met de poort "LAN 3" of "LAN 4".

Opmerking:Als het niet mogelijk is om de ontvanger en de FRITZ!Box met elkaar te verbinden met een kabel, kunnen deze ook met elkaar worden verbonden via Wi-Fi of de elektriciteitsleiding, bijvoorbeeld met een FRITZ!WLAN Repeater of FRITZ!Powerline.

Nu kun je IPTV en video on demand van je internetprovider afspelen via de mediaontvanger.