ISDN-telefooncentrale met FRITZ!Box gebruiken

Op de poort "FON S0" kun je ISDN-telefooncentrales gebruiken die geschikt zijn voor gebruik op een point-to-multipoint- of een point-to-pointaansluiting, ook gecombineerd gebruik is mogelijk.

Alle telefoonnummers die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box kunnen vervolgens met de telefooncentrales worden gebruikt, bijvoorbeeld alle doorkiesnummers van je SIP-point-to-pointlijn die gebruikmaakt van een hoofdnummer en een blok van doorkiesnummers (doorkiesreeks) (SIP DDI is vergelijkbaar met een point-to-point ISDN-aansluiting).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Telefoonnummers in FRITZ!Box configureren

Configureer eerst alle beschikbare telefoonnummers in de FRITZ!Box:

1. Configureer de internettelefoonnummers in de FRITZ!Box.

2 Telefooncentrale met FRITZ!Box verbinden

1. Verbind de telefooncentrale met de poort voor ISDN-apparaten (FON S0) van de FRITZ!Box.

Opmerking:Wanneer je beide S0-bussen van de FRITZ!Box wilt gebruiken, gebruik dan de meegeleverde adapter. Je kunt met elke poort maximaal acht ISDN-telefoons of een ISDN-telefooncentrale verbinden.

3 Telefooncentrale in FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten".
  3. Klik op de knop "Nieuw apparaat instellen".
  4. Schakel de optie "ISDN-telefooncentrale" in, klik op "Volgende" en volg de instructies van de wizard.

4 Nevenaansluitingen van de telefooncentrale configureren

Als je geen telefoonnummers toewijst aan de nevenaansluitingen van je telefooncentrale, wordt voor uitgaande oproepen het hoofdtelefoonnummer gebruikt dat je in de FRITZ!Box hebt geconfigureerd. Bovendien reageren alle nevenaansluitingen op alle inkomende oproepen. Wijs daarom de gewenste telefoonnummers toe aan de nevenaansluitingen:

1. Voer bij de nevenaansluitingen van je telefooncentrale de internettelefoonnummers precies zo in, zoals deze worden weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Telefonie > Eigen telefoonnummers" (zie afb.).

Opmerking:Soms is een telefoonnummer te lang om volledig in te voeren in het ISDN-apparaat. Voer in dit geval niet het hele telefoonnummer in, maar in plaats daarvan zoveel mogelijk van de laatste cijfers.

Afb.: Instellingen voor de ISDN-telefooncentrale in de FRITZ!Box-gebruikersinterface

2. Je kunt ook alle doorkiesnummers van je SIP-point-to-pointlijn gebruiken op de nevenaansluitingen van je telefooncentrale, zelfs als je geen doorkiesnummers hebt ingevoerd in de FRITZ!Box (zie sectie SIP-point-to-pointlijn configureren).

5 FRITZ!Box voor inkomende oproepen configureren

Afhankelijk van de aangesloten ISDN-apparaten op de poorten "FON S0", moet je de FRITZ!Box met behulp van toetssequenties configureren voor inkomende oproepen:

Voorbereidingen

1. Configureer de telefoon zodat er toetssequenties (teken- en nummerreeksen, zoals *121#) kunnen worden verstuurd en speciale tekens zoals * en # kunnen worden gekozen. Bij veel telefoons configureer je deze functie via het menu "Operation at a PBX > Dialing options > Dial * and #".

Telefooncentrale voor point-to-pointaansluiting en ISDN-telefoons

1. Toets op de telefoon #965*2*#966*3* in en druk op de beltoets (hoorn van de haak nemen).
  2. Hang na ca. 3 seconden weer op.

Telefooncentrale voor point-to-pointaansluiting en telefooncentrale voor point-to-multipointaansluiting

1. Toets op de telefoon #965*2*#966*3* in en druk op de beltoets (hoorn van de haak nemen).
  2. Hang na ca. 3 seconden weer op.

Telefooncentrale voor point-to-pointaansluiting of telefooncentrale voor point-to-multi-pointaansluiting

1. Toets op de telefoon #965*2* in en druk op de beltoets (hoorn van de haak nemen).
  2. Hang na ca. 3 seconden weer op.