FRITZ!Fon meldt "Onversleutelde verbinding verbroken"

Er kan niet worden gebeld met een FRITZ!Fon. Uitgaande en inkomende oproepen worden na ca. 10 sec. verbroken. Op het scherm van de telefoon staat een van de volgende meldingen:

• "Onversleutelde verbinding verbroken"
  • "Verbinding wordt verbroken"
  • "Repeaterverbinding verbroken!"
  • "Onversleutelde repeaterverbinding weigeren? Ja/Nee"

Oorzaak

• In de gebruikersinterface van de FRITZ!Box is de DECT-versleuteling niet ingeschakeld en de FRITZ!Fon is zo geconfigureerd dat onversleutelde DECT-verbindingen niet zijn toegestaan.

Of je de DECT-versleuteling kunt inschakelen in de FRITZ!Box en FRITZ!Fon, is afhankelijk of je een DECT-repeater van een andere fabrikant gebruikt. DECT-repeaters van andere fabrikanten versleutelen nooit de gegevens die zij verzenden, daarom moet je deze instelling uitschakelen zodat je kunt bellen. Als je geen DECT-repeater gebruikt of uitsluitend gebruik maakt van een FRITZ!DECT Repeater van AVM, schakel dan de versleuteling in de FRITZ!Box en de FRITZ!Fon in. FRITZ!DECT Repeaters ondersteunen versleutelde verbindingen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Versleuteling in FRITZ!Box en FRITZ!Fon inschakelen

Als je geen DECT-repeater of uitsluitend een FRITZ!DECT Repeater hebt aangemeld bij de FRITZ!Box, schakel dan de versleuteling in de FRITZ!Box en de FRITZ!Fon in:

Versleuteling in FRITZ!Box inschakelen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Beveiliging" ("Veiligheid") de optie "Alleen beveiligde DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)" ("Alleen veilige DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)") in.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("Systeem > Back-up > Opnieuw opstarten ("Herstart")").

Versleuteling in FRITZ!Fon inschakelen:

1. Druk bij de telefoon op de toets "Menu".
  2. Ga naar het menu "Instellingen" en druk op "OK".
  3. "Telefonie" > "OK"
  4. Schakel de instelling "Afluisterveilig" in.

2 Alleen bij DECT-repeaters van een andere fabrikant: Versleuteling uitschakelen

Wanneer je een DECT-repeater van een andere fabrikant aanmeldt bij de FRITZ!Box, moet je de versleuteling uitschakelen in FRITZ!Fon:

Telefoons verwijderen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Verwijder met de knop (Verwijderen) alle telefoons die via DECT zijn aangemeld.

Versleuteling in FRITZ!Fon uitschakelen

1. Druk bij de telefoon op de toets "Menu".
  2. Ga naar het menu "Instellingen" en druk op "OK".
  3. "Telefonie" > "OK"
  4. Schakel de instelling "Afluisterveilig" uit.

Alle telefoons opnieuw aanmelden

1. Gebruik de wizard om alle draadloze telefoons aan te melden bij de FRITZ!Box.