Power-led van de FRITZ!Box knippert na FRITZ!OS-update.

Na een update van FRITZ!OS brengt de FRITZ!Box geen DSL-verbinding meer tot stand. De Power/DSL-led van de FRITZ!Box knippert sinds de update ononderbroken en in de lijst met gebeurtenissen van de FRITZ!Box staat de volgende foutmelding:

"DSL antwoordt niet (geen DSL-synchronisatie)"

Na een update van FRITZ!OS brengt de FRITZ!Box geen DSL-verbinding meer tot stand. De Power-led van de FRITZ!Box knippert sinds de update ononderbroken en in de lijst met gebeurtenissen van de FRITZ!Box staat de volgende foutmelding:

"DSL antwoordt niet (geen DSL-synchronisatie)"

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Koppel de FRITZ!Box gedurende 5 seconden los van het elektriciteitsnet.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box blijven daarbij behouden. Het opnieuw opstarten duurt ca. 2 minuten. Gedurende deze tijd heb je geen toegang tot de FRITZ!Box.

2 Lijst met gebeurtenissen van de FRITZ!Box controleren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Gebeurtenissen".
  3. Als daar behalve de melding "DSL antwoordt niet" ook "DSL is beschikbaar (DSL-synchronisatie met [...] kbit/s)" staat, voer dan de stappen uit van de handleiding FRITZ!Box meldt dat de DSL-verbinding regelmatig wordt verbroken.

3 Storingsongevoeligheid terugzetten

Zet de regelaars voor de storingsongevoeligheid op "maximale performance", omdat op sommige DSL-aansluitingen anders geen DSL-verbinding tot stand kan worden gebracht:

Opmerking:De storingsongevoeligheid van de DSL-verbinding mag alleen worden aangepast bij incidentele storingen van de DSL-verbinding.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "DSL-informatie".
  3. Klik op het tabblad "Lijninstellingen" ("Kabelinstellingen").
  4. Klik op "Instellingen storingsongevoeligheid" om alle instellingen weer te geven.
  5. Klik op "Instelling terugzetten" en bevestig dit met "OK" om de DSL-verbinding te configureren voor maximale performance.

4 Vorige DSL-versie gebruiken

De DSL-versie van de FRITZ!Box wordt met elke versie van FRITZ!OS verder ontwikkeld om onder alle omstandigheden optimale DSL-verbindingen tot stand te brengen. In een enkel geval (bijvoorbeeld DSL-aansluitingen met verouderde DSLAM) kan het voorkomen dat de FRITZ!Box alleen een DSL-verbinding tot stand kan brengen met bepaalde DSL-versies. Schakel daarom de vorige DSL-versie in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "DSL-informatie".
  3. Klik op het tabblad "Lijninstellingen" ("Kabelinstellingen").
  4. Klik op "Instellingen storingsongevoeligheid" om alle instellingen weer te geven.
  5. Schakel de optie "Vorige DSL-versie gebruiken" in.
  6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.
  7. De FRITZ!Box schakelt nu de vorige DSL-versie in en start vervolgens opnieuw op. Het opnieuw opstarten duurt ca. twee minuten.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box ook met de vorige DSL-versie geen DSL-verbinding tot stand kan brengen, voer dan de stappen uit van de handleiding Power-led van de FRITZ!Box knippert.