FRITZ!Box met Mesh Repeater verbinden (serieschakeling)

In het Mesh-netwerk kun je meerdere Mesh Repeaters achter elkaar schakelen. Een dergelijke serieschakeling maakt het mogelijk om je thuisnetwerk uit te breiden in een bepaalde richting via het Wi-Fi-bereik van een Mesh Repeater.

Je kunt je FRITZ!Box dus niet alleen via een netwerkkabel met de FRITZ!Box (Mesh Master) verbinden, maar ook met een Mesh Repeater die je al hebt. Het maakt niet uit of deze Mesh Repeater nog een FRITZ!Box is, een FRITZ!Repeater of een FRITZ!Powerline-adapter.

In deze handleiding leggen we uit hoe je je nieuwe FRITZ!Box kunt verbinden met een Mesh Repeater die je al hebt.

Afb.: Voorbeeld van een serieschakeling (cascadering) met FRITZ!Repeater en FRITZ!Box

Voorwaarden / Beperkingen

• De al aanwezige Mesh Repeater is verbonden met de Mesh Master en wordt in het Mesh-overzicht weergegeven met het Mesh-pictogram .
  • De al aanwezige Mesh Repeater moet zijn uitgerust met een LAN-poort.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de Mesh Repeater laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Box, die je wilt configureren als Mesh Repeater, zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Factory Settings".
  4. Klik op de knop "Load Factory Settings".

2 Mesh Repeater via LAN met Mesh Master verbinden

1. Verbind een LAN-poort van de FRITZ!Box die je als Mesh Repeater wilt configureren via een netwerkkabel met een LAN-poort van de Mesh Master.

Belangrijk:Gebruik niet de WAN-poort van de FRITZ!Box. De WAN-poort is geconfigureerd om een externe modem aan te sluiten en kan pas na configuratie van de Mesh Repeaterals extra LAN-poort worden geconfigureerd.

3 Mesh Repeater met een druk op de toets in het Mesh-netwerk opnemen

1. Druk op de Connect-toets van de Mesh Repeater (zie tabel) en houd de toets ingedrukt tot de Connect-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook nog andere leds knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de Connect-toets van de Mesh Master en houd de toets ingedrukt tot de Connect-led (zie tabel) oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelConnect-toetsConnect-led
    FRITZ!Box 6690, 4060ConnectConnect
    FRITZ!Box 7590 (AX), 7530 (AX), 7520, 6890, 6850, 6660, 5530Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590Connect / WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430WLAN WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SLWLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de Mesh Master de Mesh Repeater in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

De Mesh Repeater is nu als LAN-bridge geconfigureerd. Je kunt de netwerkkabel, waarmee je een verbinding met de Mesh Master hebt gemaakt, verwijderen en de Mesh Repeater nu via de netwerkkabel verbinden met de al aanwezige Mesh Repeater.

4 Telefonie in het Mesh-netwerk configureren

Je kunt IP-telefoons altijd als telefoonapparaat in de Mesh Master configuren, zelfs als de telefoons met de Mesh Repeater verbonden zijn. Als je op de Mesh Repeater een FRITZ!Box gebruikt: