Knowledge Base-artikel #1143
FRITZ!Box 7590
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

Vaste telefoonnummers in FRITZ!Box configureren

Je wilt in de FRITZ!Box telefoonnummers configureren om via het vaste net te bellen? ✔ Met deze handleiding gaat dat heel gemakkelijk.

Nadat je je FRITZ!Box hebt verbonden met het vaste net (analoog of ISDN), kun je meteen bellen via het vaste telefoonnet zonder extra instellingen te configureren. Je hoeft alleen je vaste telefoonnummers in te voeren in de FRITZ!Box als je meer dan één nummer hebt en als je

• een vast telefoonnummer wilt toewijzen aan een bepaalde telefoon of ander telefoonapparaat.
  • één van de comfortfuncties van de FRITZ!Box wilt configureren voor een vast telefoonnummer, bijvoorbeeld doorschakeling of kiesregels.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Land van gebruik configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Regio en taal".
  3. Klik op het tabblad "Regio".
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst het land waarin de FRITZ!Box wordt gebruikt. Als het land er niet tussen staat, selecteer dan "Ander land".

Belangrijk:Door wijziging van de de regionale opties worden de telefonie-instellingen (bijvoorbeeld telefoonapparaten, doorschakelingen, kiesregels) teruggezet en moeten opnieuw worden geconfigureerd.

5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Locatiegegevens invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op het tabblad "Instellingen voor de aansluiting" ("Aansluitingsinstellingen").
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst onder "Locatiegegevens" je land. Als je land er niet tussen staat, selecteer dan "Ander land".
  5. Voer bij "Landnummer" ("Landcode") in het eerste veld de voorloopnullen in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Netnummer" in het eerste veld de voorloopnul in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Land- en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

Instellingen voor vaste net inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op het tabblad "Instellingen voor de aansluiting" ("Aansluitingsinstellingen").
  4. Schakel de optie "Vast net actief" in.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 Vaste telefoonnummers configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op de knop "Nieuw telefoonnummer".
  4. Schakel de optie "Vastnetnummer" in en klik op "Volgende".
  5. Selecteer het type van je vaste telefoonaansluiting en klik op "Volgende".

Belangrijk:Het type van je vaste telefoonaansluiting (analoge aansluiting of ISDN) wordt alleen gevraagd tijdens de configuratie van het eerste vaste telefoonnummer. Als je het type van je vaste aansluiting later wilt wijzigen, dan moet je eerst alle geconfigureerde vaste telefoonnummers verwijderen.

6. Voer het vaste telefoonnummer of de ISDN-telefoonnummers (MSN's) in en klik op "Volgende" ("Verder").