FRITZ!DECT-stopcontact bij FRITZ!Box aanmelden

Het slimme stopcontact, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200, wordt via een versleutelde DECT-verbinding in het thuisnetwerk opgenomen. Je kunt het aanmelden met de aanmeldtoets van de FRITZ!Box starten of met behulp van een wizard.

Voorwaarden/beperkingen

• Er moet een FRITZ!Box met DECT-basisstation en FRITZ!OS 5.50 of nieuwer worden gebruikt. De FRITZ!Box 7412 en FRITZ!Box 7312 ondersteunen geen FRITZ!DECT-aansluitingen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!DECT aanmelden met wizard

1. Steek de FRITZ!DECT in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  3. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaatbeheer" of "Apparaten en groepen".
  4. Klik op de knop "Apparaat aanmelden".
  5. Binnen 2 minuten: druk op de DECT-toets van de FRITZ!DECT. Houd de toets ten minste gedurende 6 seconde ingedrukt, tot de DECT-led snel begint te knipperen. Zolang de led snel knippert, staat de FRITZ!DECT in de aanmeldmodus.

2 FRITZ!DECT aanmelden met toets

1. Steek de FRITZ!DECT in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Druk op de DECT-toets van de FRITZ!DECT. Houd de toets ten minste gedurende 6 seconde ingedrukt, tot de DECT-led snel begint te knipperen. Zolang de led snel knippert, staat de FRITZ!DECT in de aanmeldmodus.
  3. Binnen 2 minuten: druk op de aanmeldtoets van de FRITZ!Box. Op welke toets je moet drukken is afhankelijk van het model FRITZ!Box:

Opmerking:Bij FRITZ!Box-modellen met een DECT- en Connect-toets kun je beide toetsen gebruiken.

• Wanneer je model een Connect-toets heeft, druk dan op de Connect-toets van de FRITZ!Box. Houd de toets ten minste 1 seconde ingedrukt tot de Connect-led begint te knipperen. Zolang de led knippert, staat de FRITZ!Box in de aanmeldmodus. Mogelijk knipperen er ook andere leds.
    • Wanneer je model een DECT-toets heeft, druk dan op de DECT-toets van de FRITZ!Box. Houd de toets ten minste gedurende 6 seconde ingedrukt, tot de DECT- of Info-led van de FRITZ!Box begint te knipperen. Zolang de led knippert, staat de FRITZ!Box in de aanmeldmodus.

Zodra de DECT-led van de FRITZ!DECT blijft branden, is de DECT-verbinding tot stand gebracht. Vervolgens kun je de FRITZ!DECT op de beoogde locatie plaatsen en configureren en bedienen via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Smarthome".