Knowledge Base-artikel #354

FRITZ!Fon meldt "No resources"

Met een FRITZ!Fon die is aangemeld bij de FRITZ!Box, kunnen er geen uitgaande telefoonverbindingen tot stand worden gebracht. Wanneer de verbinding tot stand wordt gebracht, wordt op de display van de telefoon een van de volgende meldingen weergegeven:

• "No Resources"
  • "No Resource"
  • "No Route to destination"

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Juiste type telefoonaansluiting voor telefoonnummer selecteren

Sinds 2018 worden er in Duitsland geen nieuwe internetaansluitingen via het vaste net meer geactiveerd. Nieuwe aansluitingen zijn altijd IP-lijnen zonder splitter en NT1 (NTBA). Bovendien zijn bijna alle al bestaande aansluitingen gemigreerd naar een IP-lijn. Als je in de FRITZ!Box het telefoonnummer als telefoonnummer voor het vaste net hebt geconfigureerd, heb je waarschijnlijk de verkeerde configuratie geselecteerd:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik bij het telefoonnummer op de knop (Verwijderen).
  4. Configureer het telefoonnummer opnieuw en selecteer tijdens de configuratie je provider voor internettelefonie.
  5. Als na configuratie het aanmelden van het telefoonnummer mislukt, neem dan contact op met je provider en om je telefoonnummer en toegangsgegevens te laten controleren.

2 Juiste type aansluiting bij gebruik achter een ander apparaat configureren

Als je de FRITZ!Box via een ander apparaat (bijvoorbeeld kabelmodem) hebt aangesloten op het vaste net, moet je de juiste type telefoonaansluiting voor de FRITZ!Box configureren. Het type telefoonaansluiting hangt af van de bekabeling en niet van het aantal beschikbare telefoonnummers. Als je de FRITZ!Box hebt aangesloten op een analoge nevenaansluiting, moet je "analog line" selecteren en als je de FRITZ!Box hebt aangesloten op een S0-bus, selecteer dan "ISDN line".

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op de knop "Nieuw telefoonnummer".
  4. Schakel de optie "Vastnetnummer" in en klik op "Volgende".
  5. Selecteer het type van je vaste telefoonaansluiting en klik op "Volgende".

Belangrijk:Het type van je vaste telefoonaansluiting (analoge aansluiting of ISDN) wordt alleen gevraagd tijdens de configuratie van het eerste vaste telefoonnummer. Als je het type van je vaste aansluiting later wilt wijzigen, dan moet je eerst alle geconfigureerde vaste telefoonnummers verwijderen.

6. Voer het vaste telefoonnummer of de ISDN-telefoonnummers (MSN's) in en klik op "Volgende" ("Verder").

3 Telefoon opnieuw configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Verwijder de telefoon waarmee via het vaste net geen verbinding tot stand kan worden gebracht. Dit kun je doen door op de knop (Verwijderen) te klikken.
  4. Configureer de telefoon opnieuw: klik op de knop "Configure New Device" en volg de instructies.

4 Vaste telefoonaansluiting controleren

1. Koppel de FRITZ!Box los van de vaste telefoonaansluiting.
  2. Sluit een telefoon aan op dezelfde aansluiting.
  3. Als deze telefoon ook niet werkt wanneer die is aangesloten op de telefoonaansluiting, neem dan contact op met je telefoonprovider om je aansluiting te laten controleren.

LET OP!Er zijn mogelijk kosten verbonden aan de controle. Vraag naar de voorwaarden bij je telefoonprovider!