Gesprekken met een FRITZ!Fon worden regelmatig verbroken

Op een FRITZ!Fon die bij de FRITZ!Box is aangemeld, worden alle of sommige telefoongesprekken tijdens het gesprek abrupt verbroken. Dit probleem treedt incidenteel of altijd op.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Instellingen van het internettelefoonnummer corrigeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik bij het internettelefoonnummer in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Telephony provider" de optie "Other provider".
  5. Klik op "Additional settings" om alle instellingen weer te geven.
  6. Selecteer bij "Additional Settings for the Telephone Number" in het veld "Packet size in milliseconds in send direction" de optie "20".
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 DECT-versleuteling corrigeren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als met een FRITZ!Fon elk gesprek na enkele seconden wordt afgebroken:

1. Voer de maatregelen uit van de handleiding FRITZ!Fon meldt "Non-encrypted connection cleared". De DECT-versleuteling is onjuist geconfigureerd.

3 DECT-bereik optimaliseren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als gesprekken alleen worden afgebroken wanneer je op grotere afstand van de FRITZ!Box bent:

1. Voer de maatregelen uit van de handleiding DECT-bereik is te laag. De DECT-verbinding wordt gestoord of de telefoon bevindt zich tijdens het afbreken van het gesprek niet binnen het DECT-bereik.

4 Display op foutmeldingen controleren

1. Controleer meteen nadat het gesprek is afgebroken of er op de display van de telefoon een foutmelding wordt weergegeven.
  2. Als de melding "Non-encrypted connection cleared" wordt weergegeven, voer dan de maatregelen uit van de handleiding FRITZ!Fon meldt "Non-encrypted connection cleared".
  3. Als de melding "Search for base" wordt weergegeven, voer dan de maatregelen uit van de handleiding Regelmatige onderbrekingen van de DECT-verbinding.
  4. Als er geen melding wordt weergegeven en de verbinding niet werd verbroken, voer dan de maatregelen uit van de handleiding Gesprekspartners kunnen elkaar niet horen.