Achtergrond- en contactafbeeldingen toevoegen

Aan veel gebruikte vermeldingen in het telefoonboek kun je in de FRITZ!Box een eigen foto toevoegen. Bij inkomende oproepen wordt dan de overeenkomstige afbeelding weergegeven op de display van de telefoon. Daarnaast kun je voor elke telefoon een eigen achtergrondafbeelding configureren die tijdens de stand-bymodus wordt weergegeven. De afbeeldingen worden gemakkelijk via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box ingesteld en overgezet op de telefoon.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Fon moet zijn aangemeld bij een FRITZ!Box.
  • FRITZ!Box 7312 en FRITZ!Box 7412 ondersteunen deze functie niet.
  • Voor gebruik van de functie moet bij sommige modellen FRITZ!Box een USB-opslagmedium zijn aangesloten en USB Remote Connection mag niet zijn ingeschakeld in de gebruikersinterface onder "Home Network > USB/Storage / USB Remote Connection".
  • Je kunt de contactafbeeldingen alleen toevoegen aan telefoonboeken die rechtstreeks zijn opgeslagen in de FRITZ!Box. Bij Google-telefoonboeken worden de afbeeldingen weergegeven die je hebt toegewezen aan de contacten in je Google-account. Bij andere onlinetelefoonboeken is deze functie niet beschikbaar.
  • Bij de FRITZ!Box is geen DECT-repeater van een andere fabrikant aangemeld.
  • De afbeeldingen die je wilt gebruiken, hebben de bestandsindeling JPEG.

Opmerking:We raden aan afbeeldingen te gebruiken met een resolutie van ten minste 240x320 pixels. Optimaal is een beeldverhouding 1:1. Wanneer je een afbeelding als JPEG opslaat in een beeldbewerkingsprogramma, raden we aan de codering "baseline te selecteren (dit is meestal al vooraf ingesteld).

• Er kunnen maximaal 256 contactafbeeldingen worden toegevoegd.

1 Versleuteling inschakelen

Op FRITZ!Fon zijn de comfortfuncties alleen beschikbaar als de DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station" of in het menu "Telephony" op "DECT".
  3. Schakel in de sectie "Security" de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("System > Backup > Restart").

2 Foto's van contacten toevoegen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Book".
  3. Als je meerdere telefoonboeken in de FRITZ!Box beheert, schakel dan naar het telefoonboek dat je op de telefoon gebruikt.
  4. Klik bij de telefoonboekvermelding in kwestie op de knop (Bewerken).
  5. Klik op het tabblad "Add Photo" en vervolgens op de knop "Add Photo".
  6. Klik op de knop "Bladeren..." en selecteer de gewenste afbeelding.
  7. Klik op "Apply" en vervolgens op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Achtergrondafbeelding toevoegen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij de telefoon in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Telephony Device Features".
  5. Klik op de knop "Assign background image".
  6. Klik op de knop "Bladeren..." en selecteer de gewenste afbeelding.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  8. Druk nu op de telefoon op de toets "Menu".
  9. Blader tot het menupunt "Settings" en druk op "OK".
  10. "Menu" > "Start Screens" > "Classical"
  11. Selecteer de optie "Background image" en druk op "OK".

De afbeeldingen worden nu weergegeven op de display van je telefoon. Het onderste deel van de afbeeldingen wordt echter lichter weergegeven dan het bovenste deel. Daardoor kun je altijd de tekstweergave lezen ongeacht de geselecteerde afbeelding.