Knowledge Base-artikel #306
FRITZ!Fon C6
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

E-mails op FRITZ!Fon lezen en versturen

Je kunt in de FRITZ!Box maximaal 10 e-mailaccounts configureren. FRITZ!Fon informeert je dan over nieuwe e-mails en geeft voor elk e-mailaccount maximaal 16 e-mails weer en voor alle e-mailaccounts samen maximaal 128 e-mails. Als je meerdere telefoons gebruikt, kun je op elke FRITZ!Fon een ander e-mailaccount gebruiken.

Voorwaarden/beperkingen

• De FRITZ!Fon moet zijn aangemeld bij een FRITZ!Box.
  • Er moet een e-mailaccount worden gebruikt met een POP3 e-mailserver voor inkomende e-mail.
  • POP3-toegang moet zijn ingeschakeld bij de e-mailprovider.

Opmerking:In de instellingen van je e-mailaccount kun je de toegang inschakelen. Informatie over de configuratie krijg je van je e-mailprovider.

1 E-mailaccount instellen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Klik op het tabblad "E-mail".
  4. Klik op de knop "Nieuwe e-mailaccount".
  5. Voer je e-mailadres en het wachtwoord in.

Opmerking:In de meeste gevallen vult de FRITZ!Box de volgende gegevens automatisch aan. Bij kleinere lokale providers moet je deze zelf invoeren. De benodigde gegevens krijg je van je e-mailprovider.

6. Voer je gebruikersnaam en de naam van de POP3-server van je e-mailprovider in.
  7. Als de server SSL ondersteunt, schakel da de optie "Deze server ondersteunt een beveiligde verbinding (SSL)" in.
  8. Klik op het tabblad "Meer instellingen".
  9. Bepaal hoe vaak de FRITZ!Box e-mails moet ophalen van de server voor inkomende e-mail. Het interval kan tussen de 5 minuten en 24 uur liggen.
  10. Als je wilt worden geïnformeerd over de ontvangst van nieuwe e-mails, schakel dan de optie "Nieuwe e-mails op de FRITZ!Fon signaleren" in.

Opmerking:De telefoon signaleert nieuwe e-mails dan met een geluidje, met een rood knipperende led en met een enveloppictogram op het scherm.

11. Als je ook e-mails wilt versturen met je FRITZ!Fon, schakel dan de optie "E-mailverzending vanaf de FRITZ!Fon mogelijk maken" in.
  12. Voer de naam in van de SMTP-server van je e-mailprovider.
  13. Als de server niet bereikbaar is via poort 25, voer dan bij "Poort" de poort in waarmee de server communiceert, bijvoorbeeld 587.
  14. Als de server SSL ondersteunt, schakel da de optie "Deze server ondersteunt een beveiligde verbinding (SSL)" in.
  15. Voer in het veld "Naam van de afzender" een naam in zonder speciale tekens.
  16. Als er met de telefoon e-mails mogen worden verwijderd, schakel dan de optie "Wissen van gelezen e-mails op de FRITZ!Fon actief" in en bepaal of de e-mails alleen mogen worden verwijderd van het scherm van de telefoon of ook uit het postvak IN van de e-mailprovider.
  17. Als je e-mails alleen toegankelijk mogen zijn op de telefoon nadat er een pincode is ingevoerd, schakel dan de optie "E-mailtoegang beveiligen met pincode" in en stel een pincode in.
  18. Als je meerdere FRITZ!Fons hebt aangemeld bij de FRITZ!Box, bepaal dan of de e-mails van deze account moeten worden weergegeven op alle telefoons of alleen op bepaalde telefoons.
  19. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 E-mail lezen

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Ga naar het menu "Internetdiensten" en druk op "OK".
  3. "E-Mail" > "OK"

3 E-mail versturen

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Ga naar het menu "Internetdiensten" en druk op "OK".
  3. "E-mail" > "OK" > "Opties" > "Nieuwe e-mail" > "OK"
  4. Toets een onderwerp en de tekst van je e-mail in.
  5. Selecteer "Opties".
  6. Als je het e-mailadres van de geadresseerde in het telefoonboek hebt opgeslagen, selecteer dan "Telefoonboek".
    • Als je het e-mailadres handmatig wilt invoeren, selecteer je "Verzenden naar verdeler" en voer vervolgens het e-mailadres van de ontvanger in.
  7. "Opties" > "Verzenden" > "OK"

Opmerking:E-mails die worden verstuurd met een FRITZ!Fon worden niet weergegeven in het postvak UIT van je e-mailaccount.

4 E-mailaccount verwijderen

Als je een bepaald e-mailaccount niet meer wilt gebruiken, kun je dit volledig verwijderen uit de FRITZ!Box:

E-mailaccount uit FRITZ!Box verwijderen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Klik op het tabblad "E-mail".
  4. Klik bij de e-mailaccount in kwestie op de knop (Verwijderen).
  5. Klik op de knop "OK".

FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Opnieuw opstarten" ("Herstart").
  4. Klik op de knop "Opnieuw opstarten".

Nu worden de e-mails niet meer weergegeven op de telefoon.