Met FRITZ!Fon naar internetradio luisteren

In de FRITZ!Box kun je maximaal 40 internetradiozenders configureren en zo met je FRITZ!Fon naar radio-uitzendingen luisteren van radiozenders in de hele wereld.

Voorwaarden/beperkingen

• De FRITZ!Fon moet zijn aangemeld bij een FRITZ!Box.
  • Bij de FRITZ!Box is geen DECT-repeater van een andere fabrikant aangemeld.
  • De internetradiozender moet zijn opgeslagen in de playlistindeling "pls" of "m3u" en verwijzen naar een mp3-stream. Andere indelingen kunnen niet worden afgespeeld.

1 Versleuteling inschakelen

Op FRITZ!Fon zijn de comfortfuncties alleen beschikbaar als de DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Beveiliging" ("Veiligheid") de optie "Alleen beveiligde DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)" ("Alleen veilige DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)") in.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("Systeem > Back-up > Opnieuw opstarten ("Herstart")").

2 Internetradio configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Thuisnetwerk".
  2. Klik in het menu "Thuisnetwerk" op "Mediaserver".
  3. Klik op het tabblad "Internetradio".
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst de optie "Andere internetradiozender ..." of indien beschikbaar een voorgeprogrammeerde radiozender.

Opmerking:Voorgeprogrammeerde zenders worden na selectie automatisch geconfigureerd. De instellingen kunnen worden gewijzigd met de knop "Bewerken".

5. Voer in het invoerveld "Naam" een naam in voor de radiozender.
  6. Voer in het invoerveld "Internetadres" het adres in van de radiozender.
  7. Als je meerdere FRITZ!Fons hebt aangemeld bij de FRITZ!Box, selecteer je de telefoons waarop je de zender beschikbaar wilt maken.
  8. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

3 Naar internetradio luisteren

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Ga naar het menu "Internetdiensten" en druk op "OK".
  3. "Internetradio" > "OK"
  4. Selecteer een radiozender en druk op "OK".