Ander uitgaand telefoonnummer selecteren bij tot stand brengen van telefoonverbinding

De FRITZ!Fon gebruikt, afhankelijk van de configuratie, automatisch een bepaald telefoonnummer bij het tot stand brengen van uitgaande telefoonverbindingen. Als je wilt bellen kun je echter van deze instelling afwijken door een ander telefoonnummer te selecteren waarover de telefoonverbinding tot stand moet worden gebracht. De de telefoonnummers die zijn geconfigureerd voor de telefoon en kiesregels worden dan opgeschort voor deze oproep. Je kunt het uitgaande telefoonnummer via het menu van de telefoon wijzigen of met een toetscommando.

Voorwaarden

• De FRITZ!Fon moet zijn aangemeld bij een FRITZ!Box.

1 Uitgaand telefoonnummer via het menu wijzigen

Via het menu kun je alle telefoonnummers selecteren die je in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box aan de telefoon hebt toegewezen als inkomend telefoonnummer. De telefoonnummers worden niet weergegeven in het menu als de optie "op alle telefoonnummers reageren" is ingeschakeld:

1. Druk bij de telefoon op de toets "Menu".
  2. Ga naar het menu "Instellingen" en druk op "OK".
  3. "Telefonie" > "OK" > "Uitgaand tel. nr." > "OK"
  4. Selecteer het beoogde uitgaande telefoonnummer.
  5. Druk op "OK" om de instelling op te slaan.

Het telefoonnummer wordt weergegeven op het scherm van de telefoon en wordt als uitgaand nummer gebruikt voor de volgende oproep.

2 Uitgaand telefoonnummer met toetscommando wijzigen

Met een toetscommando kun je alle telefoonnummers selecteren die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box. Dit telefoonnummer wordt dan gebruikt voor de volgende oproep, ongeacht de telefoonnummers die je in de FRITZ!Box hebt toegewezen aan de telefoon:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Controleer welk toetscommando wordt vermeldt in de kolom "Voorkeuze" bij het telefoonnummer waarmee je wilt bellen.
  4. Voer het toetscommando in vóór het telefoonnummer dat je wilt bellen.

Voorbeeld:
    Om via het tweede internettelefoonnummer een telefoonverbinding tot stand te brengen met het telefoonnummer 1234, kies je *122#1234.