Knowledge Base-artikel #1153

Powerlineverbinding wordt niet tot stand gebracht

Hoewel de FRITZ!Powerline-adapters zijn aangesloten op het stroomnet, wordt de powerlineverbinding niet tot stand gebracht en de "Powerline"-leds blijven niet branden.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit om het probleem te verhelpen.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Onjuiste instellingen in de FRITZ!Powerline-adapter kunnen verhinderen dat de powerlineverbinding tot stand wordt gebracht. Laad daarom de fabrieksinstellingen van alle FRITZ!Powerline-adapters die geen verbinding met het powerlinenetwerk tot stand kunnen brengen.

1. Steek de FRITZ!Powerline-adapter in een stopcontact en wacht tot de "Power"- of "WLAN"-led blijft branden of tot de "Connect -led "langzaam knippert.
  2. Druk op het apparaat op de betreffende knop:
    modelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 1260E / 1220Connect15 seconden
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    15 seconden
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000EPowerline · Security10-15 seconden
    FRITZ!Powerline 546E / 540EWLAN ·WPS en Powerline · Security10 seconden
    FRITZ!Powerline 530E / 510ESecurity12 seconden
    FRITZ!Powerline 520E / 500EReset2 seconden
  3. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden of de "Connect"-led langzaam knippert, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbinden

1. Steek de FRITZ!Powerline-adapter die aan het netwerk moet worden toegevoegd, in een contactdoos in de buurt van een FRITZ!Powerline-adapter die al deel uitmaakt van het powerlinenetwerk.
  2. Wacht tot de FRITZ!Powerline-adapter klaar is voor gebruik en de "Power"- of "WLAN"-led blijft branden of tot de "Connect"-led langzaam knippert.
  3. Druk op beide FRITZ!Powerline-adapters kort op de verbindingsknop. Het maakt niet uit bij welke FRITZ!Powerline-adapter je als eerste op de knop drukt. Nadat je de knop hebt losgelaten, knippert de "Power"-led. Afhankelijk van het model FRITZ!Powerline, knipperen tegelijkertijd nog verschillende andere leds.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingsknop
    FRITZ!Powerline 1260EConnect
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 1220Connect
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000E / 546E / 540EPowerline · Security
    FRITZ!Powerline 530E / 520E / 510E / 500ESecurity
  4. Zodra de "Powerline"-led blijft branden, is de procedure afgesloten en zijn de FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbonden.

3 Interferentiefactoren in het elektriciteitsnet minimaliseren

Communicatie tussen powerline-adapters kan ernstig worden belemmerd door interferentiefactoren in het elektriciteitsnet in huis. Probeer om deze interferentiefactoren te minimaliseren of volledig te vermijden:

1. Gebruik de FRITZ!Powerline-adapter rechtstreeks in een wandcontactdoos en niet in een stekkerdoos, met een verlengsnoer of achter een overspanningsbeveiliging.
  2. Zorg ervoor dat kabels waardoor een VDSL-signaal loopt, op een afstand van ten minste 10 cm worden gelegd van elektriciteitskabels en stopcontacten.
  3. Vermijd powerlineverbindingen via verschillende stroomgroepen, zekeringskasten en aardlekschakelaars.
  4. Schakel andere apparaten bij wijze van test uit of koppel deze tijdelijk los van de stroomvoorziening om mogelijke interferentiebronnen op te sporen en vervolgens te minimaliseren.

Mogelijke interferentiebronnen zijn bijvoorbeeld schakelende voedingen, dimmers, halogeensystemen, energiespaarlampen, lopende elektromotoren (bijvoorbeeld van de koelkast, keukenmachine, wasdroger, wasmachine, stofzuiger of boormachine).

5. Test verschillende wandcontactdozen en verklein de afstand tussen de FRITZ!Powerline-adapters.