Knowledge Base-artikel #1182
FRITZ!Powerline 1260
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

Wi-Fi-netwerk van FRITZ!Powerline wordt niet gevonden

Een notebook, smartphone, tablet of ander draadloos netwerkapparaat kan het Wi-Fi-netwerk van het FRITZ!Powerline-apparaat niet vinden. Bij het zoeken naar Wi-Fi-netwerken wordt de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-apparaat niet weergegeven.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van het FRITZ!Powerline-apparaat.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Powerline-apparaat neemt de naam van het Wi-Fi-netwerk over in het Mesh-netwerk

In het Mesh-netwerk neemt het FRITZ!Powerline-apparaat de Wi-Fi-instellingen over van de FRITZ!Box (Mesh Master). Als je draadloze netwerkapparaten uitsluitend wilt verbinden met het Wi-Fi-netwerk van het FRITZ!Powerline-apparaat, schakel dan het overnemen van de instellingen uit het Mesh-netwerk uit en stel in het FRITZ!Powerline-apparaat een afzonderlijke naam in voor het Wi-Fi-netwerk (SSID):

1. Schakel het overnemen van de instellingen van het Mesh-netwerk uit.
  2. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Wi-Fi".
  3. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Wi-Fi Network".
  4. Voer in het invoerveld "Name of the Wi-Fi network (SSID)" een individuele naam in.
  5. Wanneer je voor het 2,4 en 5 GHz-Wi-Fi-netwerk verschillende namen voor het Wi-Fi-netwerk wilt gebruiken, schakel dan de optie "Different names for the Wi-Fi-network on 2.4 and 5 GHz" in en voer een individuele naam in beide invoervelden in.

Belangrijk:Wij raden aan om identieke namen te gebruiken voor beide Wi-Fi-netwerken, zodat draadloze netwerkapparaten automatisch naar het meest geschikte Wi-Fi-netwerk worden gestuurd (Mesh Wi-Fi steering).

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  7. Configureer de Wi-Fi-verbinding met het FRITZ!Powerline-apparaat opnieuw.

2 Wi-Fi-netwerk inschakelen

De volgende stap is alleen noodzakelijk als de WLAN-led van het FRITZ!Powerline-apparaat niet brandt:

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Wi-Fi Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust Wi-Fi channel settings"in.
  4. Schakel het Wi-Fi-netwerk in voor de 2,4 en 5 GHz-frequentieband.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Draadloze netwerkadapter inschakelen

Sommige notebooks hebben een speciale schakelaar of toetscombinatie waarmee je de ingebouwde draadloze netwerkadapter kunt in- en uitschakelen:

• Schakel de draadloze netwerkadapter in van het draadloze netwerkapparaat dat je wilt verbinden met het Wi-Fi-netwerk van FRITZ!Powerline.

Opmerking:Informatie over het inschakelen krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

4 Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

1. Installeer de meest recente softwareversie voor het draadloze netwerkapparaat (bijvoorbeeld Android, iOS) of de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer (bijvoorbeeld van Intel-downloadcenter).

Opmerking:Informatie over de update krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

5 FRITZ!Powerline-apparaat optimaal plaatsen

1. Plaats het FRITZ!Powerline-apparaat zo dat het apparaat het Wi-Fi-signaal van de router in goede kwaliteit kan ontvangen. Tips voor het plaatsen vind je in de handleiding FRITZ!Powerline optimaal plaatsen.

6 Ander draadloos netwerkapparaat testen

1. Controleer of een ander draadloos netwerkapparaat het Wi-Fi-netwerk van het FRITZ!Powerline-apparaat kan vinden.

Als het tweede draadloze netwerkapparaat het Wi-Fi-netwerk van het FRITZ!Powerline-apparaat kan vinden, dan is het eerste draadloze netwerkapparaat mogelijk defect.