FRITZ!Box wordt in netwerkomgeving van Windows meerdere keren weergegeven

De FRITZ!Box wordt in de netwerkomgeving van Windows meerdere keren weergegeven, omdat Windows de FRITZ!Box via verschillende technologieën (bijvoorbeeld NetBIOS, WSD, SSDP / UPnP) detecteert en de FRITZ!Box als router, mediaserver en netwerkopslag weergeeft in verschillende categorieën. Dit is geen fout.

• In de sectie "Andere apparaten" wordt de FRITZ!Box meerdere keren weergegeven met de hostnaam (fabrieksinstelling: fritz.box) en mogelijk ook als "InternetGatewayDeviceV2". Via deze vermeldingen kan doorgaans de gebruikersinterface van de FRITZ!Box worden geopend.
  • In de sectie "Computer" wordt de FRITZ!Box een keer weergegeven: een keer met de hostnaam (fabrieksinstelling: fritz.box). Via deze vermelding is de NAS-inhoud van de FRITZ!Box toegankelijk.
  • In de sectie "Multimedia-apparaten" wordt de FRITZ!Box een keer weergegeven als "AVM FRITZ!Mediaserver". Dit is een vermelding van de UPnP-mediaserver van de FRITZ!Box.
  • In de sectie "Netwerkinfrastructuur" wordt de FRITZ!Box een keer weergegeven als router (internetgateway). Via deze vermelding kan de gebruikersinterface van de FRITZ!Box worden geopend.