Bijwerken FRITZ!OS niet mogelijk: foutmelding na selecteren van het FRITZ!OS-bestand

De update voor de FRITZ!Box kan niet worden geïnstalleerd. Nadat het bestand in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box is geselecteerd, wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "The update failed: The specified file does not contain a FRITZ!OS released for this device by AVM."
  • "The update failed. An unspecified error occurred during the update."

1 FRITZ!OS-bestand opnieuw downloaden

1. Open in een webbrowser download.avm.de/fritzbox/.
  2. Ga naar de map voor het model van je FRITZ!Box, vervolgens naar de submap "deutschland" of "other" en ten slotte naar de map "fritz.os".

Opmerking:De volledige modelaanduiding van je FRITZ!Box staat in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overzicht" en aan de onderkant van het apparaat.

3. Download het bestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

2 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Opnieuw opstarten" ("Herstart").
  4. Klik op de knop "Opnieuw opstarten".

3 Update opnieuw uitvoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS-bestand". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Back-up van de instellingen maken" en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

Opmerking:Sla de instellingen van de FRITZ!Box opnieuw op onder "Systeem > Back-up", meteen nadat de installatie is voltooid. Je kunt dan op elk moment gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand).
  7. Klik op de knop "Update starten".