Met FRITZ!Box verbonden printer in combinatie met Apple iOS (bijvoorbeeld iPhone) gebruiken

Je kunt een printer die met de FRITZ!Box verbonden is alleen gebruiken in combinatie met een iOS-apparaat (iPhone, iPad of iPod touch), wanneer de printer via Wi-Fi met de FRITZ!Box is verbonden en de AirPrint-technologie van Apple ondersteunt. Je kunt deze printer na configuratie als netwerkprinter gebruiken met alle iOS-apparaten in het thuisnetwerk.

Printers zonder ondersteuning voor AirPrint kunnen daarentegen alleen door iOS-apparaten worden gebruikt met behulp van extra software, zoals bijvoorbeeld O'Print of Printopia. De software moet op een computer zijn geïnstalleerd die is verbonden met de FRITZ!Box. Het iOS-apparaat stuurt de printopdrachten aan de AirPrintserver van de computer, die deze vervolgens doorstuurt aan de printer die is verbonden met de FRITZ!Box.