Rolluikaandrijving in het FRITZ!-thuisnetwerk gebruiken

In het FRITZ!-thuisnetwerk kun je rolluikaandrijving van andere fabrikanten aanmelden, die de draadloze standaarden DECT ULE/HAN FUN of Zigbee ondersteunen.

Met de smarthomefuncties van de FRITZ!Box kun je heel gemakkelijk je rolluiken aansturen. Je kunt dan bijvoorbeeld automatische schakelingen instellen waarmee 's morgens je rolluiken automatisch omhoog gaan en in de hete middagszon automatisch weer naar beneden gaan. Tijdens je vakantie kun je bijvoorbeeld een flexibele schakeling gebruiken waardoor ze automatisch omhoog en naar beneden gaan, eventueel in combinatie met slimme verlichting en zo doen alsof je thuis bent.

1 Rolluikaandrijving volgens de standaard DECT ULE/HAN FUN gebruiken

Je kunt rolluikaandrijving die compatibel is met de standaard DECT ULE/HAN FUN rechtstreeks aanmelden bij je FRITZ!Box.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  3. Klik op de knop "Apparaat aanmelden" en volg de instructies van de wizard.
  4. Zodra de rolluikaandrijving is aangemeld, wordt deze in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box weergegeven onder "Apparaten en groepen" en kan hier worden geconfigureerd.

2 Rolluikaandrijving volgens de standaard Zigbee aanmelden

Bij gebruik van een rolluikaandrijving volgens de standaard Zigbee, bijvoorbeeld van IKEA, moet deze compatibel met de FRITZ!Smart Gateway zijn:

Je hebt nu de rolluikaandrijving geconfigureerd en kunt deze in het thuisnetwerk en onderweg vanuit het internet schakelen en aansturen.