Knowledge Base-artikel #3782
FRITZ!Box 6670 Cable
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

Zigbee-apparaat kan niet worden aangemeld

Het lukt niet om een Zigbee-appaat, bijvoorbeeld IKEA Trådfri of Philips Hue-lamp, aan te melden bij de FRITZ!Box. Het apparaat wordt niet in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box weergegeven in het menu "Smarthome".

1 Fabrieksinstellingen van het Zigbee-apparaat laden

Onjuiste instellingen van het smarthomeapparaat kunnen het aanmelden verhinderen. Zet het apparaat daarom terug naar de fabrieksinstellingen, bijvoorbeeld via een bijbehorende app of een fabrikant-specifieke aan-uitcombinatie. Informatie over de werkwijze vind je in de handleiding van het apparaat of op de website van de fabrikant:

1. Laad de fabrieksinstellingen van het Zigbee-apparaat. Informatie over de werkwijze vind je in de handleiding van het apparaat of op de website van de fabrikant.

Opmerking:IKEA-lampen worden bijvoorbeeld naar de fabrieksinstellingen teruggezet door het licht via de hoofdschakelaar 6 keer in en uit te schakelen.

2 Zigbee-apparaat aanmelden

Voorbeeld: installatiecode en MAC-adres

Hoe je te werk moet gaan om smarthomeapparaten aan te melden is afhankelijk van de fabrikant van het apparaat in kwestie. Sommige smarthomeapparaten worden aangemeld door middel van het serienummer van het apparaat, bijvoorbeeld ledlampen van Philips Hue. Andere smarthomeapparaten worden aangemeld door een specifieke installatiecode en het MAC-adres in te voeren, bijvoorbeeld smarthomeapparaten van Bosch. Het serienummer, de installatiecode en het MAC-adres vind je in de handleiding of op het apparaat zelf. Het MAC-adres wordt soms ook aangegeven met "EUI64" of "EUI-64" (64-Bit Extended Unique Identifier).

1. Als je het apparaat wilt aanmelden bij je FRITZ!Box, klik dan in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  2. Als je het smarthomeapparaat wilt aanmelden bij de FRITZ!Smart Gateway, klik dan in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway op "Smarthome".
  3. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  4. Klik op de knop "Apparaat aanmelden" en volg de instructies van de wizard.
  5. Zodra het smarthomeapparaat is aangemeld, wordt het apparaat in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box weergegeven onder "Apparaten en groepen" en kan hier worden geconfigureerd.