IPv6-subnet in FRITZ!Box configureren

Het is mogelijk een router met een eigen IPv6-subnet te gebruiken in het thuisnetwerk van de FRITZ!Box. Het is in dit geval niet nodig om statische routes te configureren voor het IPv6-subnet, omdat de FRITZ!Box en de IPv6-router automatisch alle noodzakelijke routeringgegevens uitwisselen.

Voorwaarden/beperkingen

• De FRITZ!Box moet een IPv6-prefix krijgen dat langer is dan 64 bit (bijvoorbeeld /60 of /56) wanneer internetverbinding tot stand wordt gebracht.

Opmerking:Het IPv6-prefix wordt weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Internet > Onlinemonitor" in de regel "Internet, IPv6".

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op FRITZ!Box 6820 LTE v2 en v3 met het meest recente FRITZ!OS, de FRITZ!Box 6820 LTE v1 kan daarvan afwijken.

1 FRITZ!Box instellen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Thuisnetwerk".
  2. Klik in het menu "Thuisnetwerk" op "Netwerk".
  3. Klik op het tabblad "Netwerkinstellingen".
  4. Klik bij "LAN-instellingen" op "meer instellingen" om alle instellingen weer te geven.
  5. Klik op "IPv6-instellingen".
  6. Schakel bij "Andere IPv6-routers in het thuisnetwerk" de optie "Ook IPv6-prefixen toelaten die andere IPv6-routers in het thuisnetwerk aankondigen" ("Ook IPv6-prefixen toelaten die andere IPv6-routers in het thuisnetwerk bekendmaken") in.
  7. Schakel bij "DHCPv6-server in het thuisnetwerk" de opties "DHCPv6-server in de FRITZ!Box activeren voor het thuisnetwerk:" en "DNS-server, prefix (IA_PD) en IPv6-adres (IA_NA) toewijzen" in.
  8. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

2 IPv6-router configureren

1. Configureer de IPv6-router zo dat deze een eigen prefix aanvraagt bij de FRITZ!Box via IPv6 prefix delegation en de routeringgegevens bij de FRITZ!Box meldt via router advertisement.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de IPv6-router vind je in de handleiding of verkrijg je rechtstreeks bij de fabrikant.

De router is nu geconfigureerd voor gebruik met een eigen IPv6-subnet en ontvangt een /62-prefix van de FRITZ!Box via DHCPv6 prefix delegation.