FRITZ!Box meldt "Dynamic DNS: Account temporarily disabled"

De dynamic DNS-account die je hebt geconfigureerd in de FRITZ!Box, kan niet inloggen bij je dynamic DNS-provider. In de gebruikersinterface van de FRITZ!Box wordt op de pagina "Overview" de melding "Dynamic DNS [...] Status: account temporarily disabled" weergegeven. In de Event Log van de FRITZ!Box wordt mogelijk een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "Dynamic DNS error: Dynamic DNS update is disabled until the dynamic DNS registration data are changed."
  • "Dynamic DNS error: The DynDNS provider reports error 401 - bad authorization."

Oorzaak

• Volgens de richtlijnen van de dynamic DNS-provider schakelt de FRITZ!Box de dynamic DNS-account uit wanneer er fouten optreden die wijzen op een permanente storing van de account. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om een openbaar IP-adres dat ontbreekt, onjuiste toegangsgegevens of meerdere aanmeldpogingen vanaf verschillende dynamic DNS-clients. De account blijft uitgeschakeld tot de inloggegevens opnieuw worden ingevoerd in de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op FRITZ!Box 6820 LTE v2 en v3 met het meest recente FRITZ!OS, de FRITZ!Box 6820 LTE v1 kan daarvan afwijken.

1 FRITZ!Box in het internet niet bereikbaar

Een dynamic DNS-dienst kan alleen worden gebruikt als de FRITZ!Box een in het internet bereikbaar IPv6- of IPv4-adres heeft.

Of de FRITZ!Box een in het internet bereikbaar IP-adres heeft, kun je uitzoeken met behulp van de handleiding Internetbereikbaarheid van de FRITZ!Box controleren.

2 Andere dynamic DNS-clients uitschakelen

Er treden fouten op als meerdere apparaten hun IP-adres doorgeven aan dezelfde dynamic DNS-account. Zorg er daarom voor dat de dynamic DNS-account alleen is geconfigureerd in de FRITZ!Box:

1. Verwijder of schakel de dynamic DNS-account die je hebt geconfigureerd in de FRITZ!Box uit in alle apparaten behalve in de FRITZ!Box, bijvoorbeeld andere routers, computers met DynDNS-software of NAS-systemen.

3 Dynamic DNS-toegangsgegevens opnieuw invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Toegang verlenen".
  3. Klik op het tabblad "DynDNS"
  4. Voer in het invoerveld "Domeinnaam" de volledige domeinnaam in, bijvoorbeeld mijndomein.dyndns.org. Informatie over het formaat krijg je van de Dynamic DNS-provider.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box geeft nu elke keer het huidige IP-adres door aan de dynamic DNS-provider nadat de internetverbinding tot stand is gebracht.

4 Contact met provider opnemen

Als de dynamic DNS-account nog steeds is uitgeschakeld in de FRITZ!Box, dan zijn de toegangsgegevens mogelijk onjuist of heeft je dynamic DNS-provider mogelijk technische problemen:

1. Neem contact op met je dynamic DNS-provider voor een oplossing.