Verzenden van faxen met geïntegreerde faxfunctie mislukt soms of altijd

Hoewel de geïntegreerde faxfunctie is geconfigureerd volgens onze handleiding, mislukt het verzenden van faxberichten soms of altijd. Faxberichten worden helemaal niet of niet volledig verstuurd. Het verzenden van faxberichten wordt eventueel afgebroken met één van de volgende foutmeldingen, of er wordt in de Event Log van de FRITZ!Box één van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "Transmission failed [0x3301]."
  • "Transmission failed [3495]."
  • "Transmission failed (0x3490)."
  • "An error occurred while sending a fax. Fax transmission was unsuccessful or incomplete."
  • "An error occurred. Error description: Fax transmission failed. Please enter your data again. If the error occurs again, please consult AVM Support."
  • "Not Acceptable Here (488)"
  • "Unsupported Media Type (415)"
  • "Not Acceptable Here (606)"

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Locatiegegevens invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op het tabblad "Instellingen voor de aansluiting" ("Aansluitingsinstellingen").
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst onder "Locatiegegevens" je land. Als je land er niet tussen staat, selecteer dan "Ander land".
  5. Voer bij "Landnummer" ("Landcode") in het eerste veld de voorloopnullen in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Netnummer" in het eerste veld de voorloopnul in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Land- en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

2 Andere webbrowser gebruiken

Het probleem wordt mogelijk veroorzaakt door de webbrowser (bijvoorbeeld door storende plug-ins):

1. Test een andere, recente webbrowser, bijvoorbeeld Chrome of Firefox.

3 Verschillende tegenpartijen testen

1. Test de faxoverdracht van of naar verschillende faxapparaten op verschillende telefoonlijnen.
  2. Als de faxoverdracht alleen naar een bepaalde aansluiting mislukt, dan is het ontvangende faxapparaat niet gereed voor ontvangst of verkeerd ingesteld.

4 Gebeurtenissen van de FRITZ!Box controleren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Gebeurtenissen".
  3. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Telefonie".
  4. Controleer of bij de mislukte faxpoging een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven. Let dan op de aanwijzingen die bij de melding horen:
  5. Als de melding ""Unsupported Media Type (415)" wordt weergegeven, ondersteunt je provider de aangevraagde codec niet, of staat faxoverdracht niet toe.
    • Als de melding "Not Acceptable Here (488 or 606)" wordt weergegeven, ondersteunt je provider de standaard T. 38 niet. Zonder T.38 is er geen betrouwbare faxoverdracht via internet mogelijk.

Opmerking:Voor faxontvangst kun je of een telefoonnummer gebruiken van een provider die T.38 ondersteunt of T.38 weer uitschakelen. Mogelijk is faxoverdracht mogelijk zonder T.38.

5 Protocol voor faxoverdracht controleren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op het tabblad "Spraakoverdracht".
  4. Kijk of er afgebroken faxberichten worden vermeld bij "Uitgebreide informatie over beëindigde oproepen" en controleer in de kolom "Codering" of voor deze faxberichten "T.38" wordt weergegeven.
  5. Als daar "T.38" staat, werd T.38 voor de faxoverdracht gebruikt.
    • Als daar geen "T.38" staat, werd T.38 niet gebruikt. Zonder T.38 is er geen betrouwbare faxoverdracht via internet mogelijk.

Opmerking:Als je provider voor internettelefonie T.38 niet ondersteunt, dan kun je voor het faxen een internettelefoonnummer gebruiken van een provider voor internettelefonie die T.38 ondersteunt.