Nintendo Switch in het thuisnetwerk van de FRITZ!Box gebruiken

Je kunt je Nintendo Switch-console gemakkelijk verbinden met het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box. Je kunt dan met je Nintendo Switch met andere gebruikers uit de hele wereld spelen en je hebt dan toegang tot de Nintendo eShop.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik bij "WAN setting" of LAN-Settings" op "Additional Settings"om alle instellingen weer te geven.
  5. Klik op de knop "IPv4 Settings".
  6. Schakel de DHCP-server in en voer het bereik in waaruit de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Nintendo Switch met FRITZ!Box verbinden

1. Tik in het hoofdmenu van de Nintendo Switch op de knop "Systeeminstellingen".
  2. Tik in het menu "Systeeminstellingen" op "Internet".
  3. Tik op "Internetinstellingen"
  4. Tik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.

Opmerking:Informatie over het bepalen van de Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!Box vind je in de handleiding Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureren.

5. Voer de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en bevestig de invoer.
    • Nu wordt de Wi-Fi-verbinding geconfigureerd en tot stand gebracht.
  6. Tik op "Oké" om de verbindingsinstellingen op te slaan.

De Nintendo Switch is nu via de FRITZ!Box verbonden met internet. Je kunt onlinegames spelen en je hebt nu toegang tot de Nintendo eShop.

Opmerking:Voor onlinegames met de Nintendo Switch is het niet noodzakelijk om in de FRITZ!Box regels voor portforwarding te configureren. Meer informatie over de configuratie van de Nintendo Switch vind je bijvoorbeeld op de website van Nintendo.