Eigen certificaat naar de FRITZ!Box importeren

Als je in het bezit bent van een eigen certificaat voor TLS/SSL-verbindingen voor een internetdomein, kun je dit certificaat ook importeren naar de FRITZ!Box. Je certificaat vervangt dan het certificaat dat door de FRITZ!Box zelf is gegenereerd voor HTTPS-internettoegang tot de gebruikersinterface en FTPS-toegang tot de inhoud van opslag (NAS).

Daardoor kun je vanaf internet de FRITZ!Box benaderen zonder dat de webbrowser een certificaatwaarschuwing weergeeft.

Opmerking:Informatie over de aanschaf en het maken van een eigen certificaat krijg je van de betreffende certificeringsinstantie.

Voorwaarden / beperkingen

• Het certificaat moet samen met de private key beschikbaar zijn als PEM-bestanden. De private key moet worden gemaakt volgens de RSA-methode en kan worden beveiligd met een wachtwoord.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Certificaat importeren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!Box Services".
  4. Klik op "Bladeren..." en selecteer het PEM-bestand met het certificaat.
  5. Klik op "Openen".
  6. Als het certificaat is beveiligd met een wachtwoord, voer je dit in het veld "Password" in.
  7. Klik op "Import..." en vervolgens op "OK".