Telefoonboek van een onlineprovider gebruiken

In de FRITZ!Box kun je meerdere telefoonboeken aanmaken en vervolgens voor elke FRITZ!Fon een afzonderlijk telefoonboek gebruiken. Je kunt nieuwe telefoonboeken opslaan in de FRITZ!Box of je kunt het telefoonboek gebruiken van een e-mailaccount bij 1&1, (onlinetelefoonboek). Het telefoonboek in de FRITZ!Box wordt dan regelmatig gesynchroniseerd met het telefoonboek van je e-mailaccount.

LET OP!Vanwege een wijziging bij Google, GMX en WEB.DE kunnen telefoonboeken van deze providers niet meer in de FRITZ!Box worden geïmporteerd.

Voorwaarden/beperkingen

• Het telefoonboek kan maximaal 1000 vermeldingen bevatten. Als een telefoonboek echter meerdere honderden vermeldingen bevat, kan de reactiesnelheid van de gebruikersinterface bij het openen en het navigeren merkbaar trager zijn.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Telefoonboek configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Book".
  3. Klik op de link "New telephone book".
  4. Voer een naam in voor het telefoonboek.
  5. Schakel de optie "Use the telephone book of an e-mail account" in.
  6. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst je e-mailprovider.
  7. Voer in het invoerveld "E-Mail address" het volledige e-mailadres in.
  8. Voer het wachtwoord van je e-mailaccount in.
  9. Selecteer onder "Telephone Assignment" de FRITZ!Fon waarmee je het telefoonboek wilt gebruiken.

Opmerking:Je kunt de toewijzing altijd wijzigen in de telefoon zelf of in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box in de instellingen van de betreffende telefoon.

10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
    • Als de melding "The update was successful" wordt weergegeven, zijn de gegevens van de contactpersonen uit het telefoonboek van de e-mailaccount beschikbaar in de FRITZ!Box.
  11. Klik op "Next".

2 Telefoonboek synchroniseren

Automatisch synchroniseren

Het telefoonboek in de FRITZ!Box wordt regelmatig gesynchroniseerd met het telefoonboek van het e-mailaccount. Automatische synchronisatie vindt elke 24 uur plaats, rond 0:00u. Tijdens de synchronisatie gebeurt het volgende:

• Nieuwe telefoonboekvermeldingen die je hebt aangemaakt in de FRITZ!Box of op de website van je e-mailprovider, worden overgedragen naar het andere telefoonboek.
  • Wijzigingen die je hebt aangebracht aan telefoonboekvermeldingen in de FRITZ!Box of op de website van je e-mailprovider, worden overgedragen naar het andere telefoonboek.
  • Telefoonboekvermeldingen die je hebt gewist op de website van je e-mailprovider, worden ook gewist in de FRITZ!Box.

Handmatig synchroniseren

Als je telefoonboekvermeldingen hebt toegevoegd, gewijzigd of gewist, kun je het telefoonboek ook meteen synchroniseren:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Book".
  3. Ga naar het telefoonboek van je onlineprovider.
  4. Klik op de knop "Synchroniseren".