Knowledge Base-artikel #3474

FRITZ!Box voor gebruik op de aansluiting van TIM configureren

De FRITZ!Box is optimaal voorbereid voor gebruik met TIM. Je hoeft de FRITZ!Box alleen maar aan te sluiten op de internetaansluiting en de internettoegang en telefonie in de FRITZ!Box te configureren. Vervolgens kan alle apparatuur in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de complete veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet, telefonie en multimedia.

1 FRITZ!Box aansluiten

1. Verbind de FRITZ!Box óf met de DSL-aansluiting óf via de "LAN 1"-poort met de glasvezelmodem (ONT, Optical Network Termination). Uitgebreide informatie vind je in de korte handleiding die met de FRITZ!Box is meegeleverd en in het handboek.

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wizards".
  2. Als de FRITZ!Box zich in de fabrieksinstellingen bevindt, stel dan een wachtwoord in voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "OK" en "Next".

Afb.: Wachtwoord instellen voor de gebruikersinterface

3. Als de wizard voor de internettoegang niet automatisch start, klik je op "Wizards" en vervolgens op "Configure Internet Connection".

Afb.: FRITZ!Box-wizards openen

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie "TIM".
  5. Als je de FRITZ!Box gebruikt op een DSL-aansluiting, selecteer dan "TIM ADSL-VDSL (FTTC)".
    • Als je de FRITZ!Box gebruikt op een glasvezelaansluiting (FTTH), selecteer dan "TIM Fibra (FTTH)".
  6. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

De FRITZ!Box controleert nu of de internetverbinding tot stand kan worden gebracht met de ingevoerde toegangsgegevens. De configuratie is voltooid als de melding "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.

Belangrijk:Als de controle van de internetverbinding niet is geslaagd, dan is je internettoegang mogelijk nog niet geactiveerd. Neem in dit geval contact op met TIM.

3 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

Voor configuratie van de telefoonnummers moet FRITZ!OS 7.10 of nieuwer zijn geïnstalleerd. Bij oudere FRITZ!OS-versies houdt de wizard voor telefoonnummers nog geen rekening met sommige providerspecifieke instellingen:

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

4 Telefonie in FRITZ!Box configureren

Toegangsgevens voor telefonie opvragen

1. Neem contact op met de telefonische klantenservice van TIM om de de toegangsgegevens voor telefonie te verkrijgen (bijvoorbeeld SIP key en proxyserver). TIM verstuurt deze gegevens doorgaans per sms.

Telefoonnummers configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Schakel, indien beschikbaar, de optie "Internet Telephone Number" in en klik op "Next".
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "TIM".
  6. Voer bij "Internet Telephone Number" 39 in, gevolgd door je telefoonnummer (bijvoorbeeld 390612345678).
  7. Voer bij "SIP user name" +39 in, gevolgd door je telefoonnummer (bijvoorbeeld 390612345678).
  8. Voer bij "SIP password" de SIP key in die je hebt ontvangen van TIM.
  9. Voer bij "Proxy server" de proxyserver in die TIM heeft opgegeven ( bijvoorbeeld d1234.co.ims.telecomitalia.it).
  10. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

Telefoonnummers toewijzen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij het telefoonapparaat in kwestie op de knop (Bewerken).

Belangrijk:Als het telefoonapparaat nog niet wordt weergegeven, klik je op de knop "Configure New Device" en volg je de instructies van de wizard.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing Calls" het telefoonnummer dat het telefoonapparaat moet gebruiken om uitgaande gesprekken te voeren. Als je geen telefoonnummer selecteert, wordt het uitgaande telefoonnummer gebruikt dat is gedefinieerd onder "Telephone Numbers > Line Settings".
  5. Bepaal op welke telefoonnummers het telefoonapparaat bij inkomende oproepen moet reageren. Je kunt maximaal tien telefoonnummers (inclusief het telefoonnummer voor uitgaande gesprekken) selecteren.