Knowledge Base-artikel #3589

FRITZ!Box voor gebruik op de aansluiting van MyNet configureren

De FRITZ!Box is optimaal voorbereid voor gebruik met MyNet en geeft je met internet, telefonie en Multimedia onbeperkt toegang tot alle functies. Je hoeft de FRITZ!Box alleen maar aan te sluiten op de DSL-aansluiting en in de FRITZ!Box "MyNet" als internetprovider te selecteren. De FRITZ!Box wordt dan automatisch geconfigureerd door MyNet.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box aansluiten

1. Verbind de FRITZ!Box óf met de DSL-aansluiting óf via de "WAN"-of "LAN 1"-poort met de glasvezelmodem die je hebt ontvangen van MyNet. Uitgebreide informatie vind je in de korte handleiding die met de FRITZ!Box is meegeleverd en in het handboek.

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wizards".
  2. Als de FRITZ!Box zich in de fabrieksinstellingen bevindt, stel dan een wachtwoord in voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "OK" en "Next".

Afb.: Wachtwoord instellen voor de gebruikersinterface

3. Als de wizard voor de internettoegang niet automatisch start, klik je op "Wizards" en vervolgens op "Configure Internet Connection".

Afb.: FRITZ!Box-wizards openen

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie "MyNet".
  5. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

De FRITZ!Box brengt nu een verbinding met MyNet tot stand en configureert automatisch de internettoegang en indien beschikbaar je telefoonnummers.

Belangrijk:Als de configuratie niet is geslaagd, is je internettoegang mogelijk nog niet geactiveerd. Neem in dit geval contact op met MyNet.

3 Telefonie in FRITZ!Box configureren

Als MyNet in je FRITZ!Box telefoonnummers heeft geconfigureerd, dan hoef je alleen nog te bepalen welke telefoonnummers je telefoonapparaten moeten gebruiken om uitgaande telefoongesprekken tot stand brengen en op welke telefoonnummers de telefoonapparaten moeten reageren bij inkomende oproepen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij het telefoonapparaat in kwestie op de knop (Bewerken).

Belangrijk:Als het telefoonapparaat nog niet wordt weergegeven, klik je op de knop "Configure New Device" en volg je de instructies van de wizard.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing Calls" het telefoonnummer dat het telefoonapparaat moet gebruiken om uitgaande gesprekken te voeren. Als je geen telefoonnummer selecteert, wordt het uitgaande telefoonnummer gebruikt dat is gedefinieerd onder "Telephone Numbers > Line Settings".
  5. Bepaal op welke telefoonnummers het telefoonapparaat bij inkomende oproepen moet reageren. Je kunt maximaal tien telefoonnummers (inclusief het telefoonnummer voor uitgaande gesprekken) selecteren.