FRITZ!Box meldt "The IP address is not located in a permissible FRITZ!Box network"

Het is niet mogelijk om een portforwarding-regel te configureren in de FRITZ!Box. Hoewel het IP-adres waarvoor een portforwarding-regel moet worden geconfigureerd, zich in het thuisnetwerk van de FRITZ!Box bevindt, wordt bij een poging om de portforwarding-regel te configureren, een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "An error occurred. Error description: The IP address is not located in a permissible FRITZ!Box network"
  • "The port sharing cannot be created or enabled because the destination is not located in the home network."

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 IP-adres wordt gebruikt door de FRITZ!Box

Als de FRITZ!Box wordt gebruikt op een internetaansluiting met meerdere vaste openbare IPv4-adressen (openbaar IPv4-subnet), gebruikt de FRITZ!Box het eerste IPv4-adres uit het openbare IPv4-subnet voor zichzelf.

Daarom kan dit IPv4-adres niet worden gebruikt door apparaten in het thuisnetwerk of voor port forwarding in de FRITZ!Box.

2 IP-adres bevindt zich in het gastnetwerk

In de FRITZ!Box kunnen geen portforwarding-regels worden geconfigureerd voor apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box via de draadloze gasttoegang. De FRITZ!Box biedt geen ondersteuning voor toegang vanuit internet tot apparaten in het gastnetwerk (fabrieksinstelling: IP-netwerk 192.168.189.0, subnetmasker 255.255.255.0).

3 IP-netwerk van de FRITZ!Box aanpassen

Als gecascadeerde router belet de FRITZ!Box het configureren van portforwarding-regels voor IP-adressen uit het IP-netwerk van de upstreamrouter, omdat dergelijke portforwarding-regels niet kunnen worden gebruikt. Zorg er daarom voor dat de FRITZ!Box een ander IP-netwerk gebruikt dan de router vóór de FRITZ!Box (upstreamrouter).

IP-netwerk van de FRITZ!Box wijzigen
  1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Thuisnetwerk".
  2. Klik in het menu "Thuisnetwerk" op "Netwerk".
  3. Klik op het tabblad "Netwerkinstellingen".
  4. Klik bij "LAN-instellingen" op "meer instellingen" om alle instellingen weer te geven.
  5. Klik op de knop "IPv4-instellingen".
  6. Voer het beoogde IP-adres en het subnetmasker in.
  7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.