Smarthomeapparaat bij FRITZ!Smart Gateway aanmelden

Bij de FRITZ!Smart Gateway kun je smarthomeapparaten van AVM en smarthomeapparaten van andere fabrikanten aanmelden, die de standaard Zigbee of DECT ULE/HAN FUN ondersteunen. Zigbee is naast DECT ULE en HAN FUN een gangbare standaard om smarthomeapparaten te koppelen en wordt bijvoorbeeld gebruikt door Philips Hue-ledlampen en smarthome ledlampen van Ikea.

Voorwaarden/beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!DECT 500 aanmelden

1. Schakel de lamp uit, waar je de FRITZ!DECT 500 wilt inschroeven.
  2. Schroef de FRITZ!DECT 500 in de E27-fitting van je lamp.
  3. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway op "Smarthome".
  4. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  5. Klik op de knop "Apparaat aanmelden".
  6. Klik op "Al in de aanmeldmodus" en volg de instructies van de wizard.
  7. Binnen 2 minuten: schakel de lamp met FRITZ!DECT 500 in. FRITZ!DECT 500 brandt rood en geeft zo aan gereed te zijn voor aanmelding bij de FRITZ!Box.
  8. Zodra de ledlamp twee keer groen knippert en vervolgens wit brandt, is de lamp aangemeld. Vervolgens wordt de ledlamp in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box weergegeven onder "Apparaten en groepen" en kan hier worden geconfigureerd.

2 FRITZ!DECT-schakelaar aanmelden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  3. Klik op de knop "Apparaat aanmelden".
  4. Klik op "Al in de aanmeldmodus" en volg de instructies van de wizard.
  5. Binnen 2 minuten: druk bij de FRITZ!DECT 440 op de menutoets en bij de FRITZ!DECT 400 op de DECT-verbindingstoets op de bovenkant tot je een geluidssignaal hoort.
  6. Zodra het smarthomeapparaat is aangemeld, wordt het apparaat in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box weergegeven onder "Apparaten en groepen" en kan hier worden geconfigureerd.

3 FRITZ!DECT-stopcontact aanmelden

1. Steek de FRITZ!DECT in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway op "Smarthome".
  3. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  4. Klik op de knop "Apparaat aanmelden".
  5. Klik op "Al in de aanmeldmodus" en volg de instructies van de wizard.
  6. Binnen 2 minuten: druk op de DECT-toets van de FRITZ!DECT. Houd de toets ten minste gedurende 6 seconde ingedrukt, tot de DECT-led snel begint te knipperen. Zolang de led snel knippert, staat de FRITZ!DECT in de aanmeldmodus.
  7. Zodra het smarthomeapparaat is aangemeld, wordt het apparaat in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box weergegeven onder "Apparaten en groepen" en kan hier worden geconfigureerd.

4 FRITZ!DECT-radiatorthermostaat aanmelden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  3. Klik op de knop "Apparaat aanmelden".
  4. Klik op "Al in de aanmeldmodus" en volg de instructies van de wizard.
  5. Binnen 2 minuten: druk bij de radiatorthermostaat op de toets "MENU".
    • Als je een FRITZ!DECT 301 gebruikt, selecteer dan de menuoptie "Anmeldung" en druk op de toets "OK".
    • Als je een FRITZ!DECT 302 gebruikt, selecteer dan de menuoptie (aanmelding starten) en druk op de toets naast "OK" en niet op "OK" op het scherm.
  6. Zodra het smarthomeapparaat is aangemeld, wordt het apparaat in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box weergegeven onder "Apparaten en groepen" en kan hier worden geconfigureerd.

5 FRITZ!DECT 350 aanmelden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  3. Klik op de knop "Apparaat aanmelden".
  4. Klik op "Al in de aanmeldmodus" en volg de instructies van de wizard.
  5. Binnen 2 minuten: plaats de batterijen in de FRITZ!DECT 350. De led van de raam-/deursensor knippert en geeft hiermee de aanmeldmodus aan.
  6. Zodra de led van de sensor gedurende 10 seconden blijft branden, is de sensor aangemeld. Vervolgens wordt de raam-/deursensor in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box weergegeven onder "Apparaten en groepen" en kan hier worden geconfigureerd.

6 Philips Hue-ledlamp aanmelden

1. Als de Philips Hue-ledlamp al was aangemeld bij een andere basis of deel uitmaakt van een starterkit, zet de lamp dan terug naar de fabrieksinstellingen via de Philips Hue-app, via de Hue dimmer switch of via de fabrikantspecifieke aan-uitsequentie. Informatie hierover krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.
  2. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway op "Smarthome".
  3. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  4. Klik op de knop "Apparaat aanmelden" en volg de instructies van de wizard.
  5. Binnen 2 minuten: schakel de Philips Hue-ledlamp in om de aanmeldmodus van de lamp te starten.
  6. Zodra het smarthomeapparaat is aangemeld, wordt het apparaat in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box weergegeven onder "Apparaten en groepen" en kan hier worden geconfigureerd.

7 IKEA Trådfri-ledlamp aanmelden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  3. Klik op de knop "Apparaat aanmelden" en volg de instructies van de wizard.
  4. Binnen 2 minuten: schakel de IKEA Trådfri-ledlamp in om de aanmeldmodus van de lamp te starten.
  5. Zodra het smarthomeapparaat is aangemeld, wordt het apparaat in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box weergegeven onder "Apparaten en groepen" en kan hier worden geconfigureerd.

8 Ander smarthomeapparaat van een andere fabrikant aanmelden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  3. Klik op de knop "Apparaat aanmelden" en volg de instructies van de wizard.
  4. Binnen 2 minuten: zet het smarthomeapparaat in de aanmeldmodus.
  5. Zodra het smarthomeapparaat is aangemeld, wordt het apparaat in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box weergegeven onder "Apparaten en groepen" en kan hier worden geconfigureerd.