Knowledge Base-artikel #1210

FRITZ!Box meldt "Login failed" bij toegang met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord

De toegang tot de FRITZ!Box wordt geweigerd na het invoeren van de gebruikersnaam en het wachtwoord, hoewel er wel een FRITZ!Box-gebruiker is geconfigureerd met deze inloggegevens.

Daarbij wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "Login failed. The login data are incorrect or do not have authorization for this area."
  • "Login failed. Did you make a typing error, or do you not have the right to access this area?"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Toegangsmethode aanpassen aan gebruikersrechten van de FRITZ!Box-gebruiker

Bij toegang vanuit het thuisnetwerk

Een gebruiker heeft alleen toegang tot de FRITZ!Box via http://fritz.box als de betreffende gebruiker gemachtigd is voor "FRITZ!Box Settings". Gebruikers die hiervoor niet zijn gemachtigd, kunnen als volgt toegang krijgen tot de FRITZ!Box:

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers wijzigen in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

• Je kunt gebruikers het adres http://myfritz.box laten invoeren voor toegang tot de FRITZ!Box via de MyFRITZ!-startpagina,

Opmerking:Je hoeft geen MyFRITZ!-accountte configureren om de MyFRITZ!-startpagina van je FRITZ!Box te openen vanuit het thuisnetwerk! Een MyFRITZ!-account is alleen vereist voor veilige en gemakkelijke toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface vanaf internet.

• of, als de gebruikers alleen zijn gemachtigd toegang te krijgen tot NAS-inhoud:
      • Je kunt gebruikers het adres http://fritz.nas laten invoeren om FRITZ!NAS te openen.

Bij toegang vanaf internet

Rechtsreekse toegang tot de FRITZ!Box via het MyFRITZ!-adres of de dynamic DNS-domeinnaam van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net of fritzbox.dyndns.org) is alleen mogelijk als de gebruiker gemachtigd is voor "FRITZ!Box Settings".

Gebruikers die hiervoor niet zijn gemachtigd, kunnen als volgt toegang krijgen tot de FRITZ!Box:

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers wijzigen in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

• Je kunt gebruikers het volgende adres laten invoeren:
    • https://[MyFRITZ!-adres van de FRITZ!Box]/myfritz
    • of
    • https://[dynamische DNS-domeinnaam]/myfritz
    • voor toegang tot de FRITZ!Box via de MyFRITZ!-startpagina.
    • Als de FRITZ!Box niet de standaard HTTPS-poort 443 gebruikt, voeg je aan de domeinnaam de HTTPS-poort toe die wordt gebruikt door de FRITZ!Box.

Voorbeeld:
      Als toegang wordt verkregen via de HTTPS-poort 443:
      https://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net/myfritz of https://fritzbox.dyndns.org/myfritz
      Als toegang wordt verkregen via een andere HTTPS-poort:
      https://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net:49478/myfritz of https://fritzbox.dyndns.org:49478/myfritz

• Of, als de gebruikers alleen zijn gemachtigd toegang te krijgen tot NAS-inhoud:
      • Je kunt gebruikers het volgende adres laten invoeren:
        • https://[MyFRITZ!-adres van de FRITZ!Box]/nas
        • of
        • https://[dynamische DNS-domeinnaam]/nas
        • om FRITZ!NAS te openen.
        • Als de FRITZ!Box niet de standaard HTTPS-poort 443 gebruikt, voeg je aan de domeinnaam de HTTPS-poort toe die wordt gebruikt door de FRITZ!Box.
          • Voorbeeld:
            Als toegang wordt verkregen via de HTTPS-poort 443:
            https://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net/nas
            Als toegang wordt verkregen via een andere HTTPS-poort:
            https://fritzbox.dyndns.org:49478/nas

2 Wachtwoord vergeten

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je de gebruikersnaam en het wachtwoord bent vergeten en daarom helemaal geen toegang meer hebt tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface en dus de instellingen niet kunt wijzigen: