Knowledge Base-artikel #3655

FRITZ!Box voor gebruik op de aansluiting van Telenet configureren

Om de FRITZ!Box op de aansluiting van Telenet te kunnen gebruiken, hoef je de FRITZ!Box alleen maar aan te sluiten op de kabelmodem van Telenet en de internettoegang te configureren. Vervolgens kunnen alle apparaten in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de vele FRITZ!Box-functies voor internet en televisie (Telenet tv).

Belangrijk:Momenteel kunnen de telefoonnummers van Telenet niet met de FRITZ!Box worden gebruikt. De FRITZ!Box gebruikt voor telefonie het bekende SIP-protocol. Telenet gebruikt daarentegen de standaard EuroPacketCable 1.5.

1 Kabelmodem aansluiten

1. Verbind de kabelmodem met de eerste multimedia-einddoos of met de contactdoos die de installateur heeft gebruikt bij de installatie. Gebruik daarvoor de door de installateur geleverde coaxiale kabel (zonder verlenging).

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het wachtwoord in dat op het typeplaatje van de FRITZ!Box staat en klik op "Aanmelden".
  3. Als de wizard voor de internettoegang niet automatisch start, klik dan op "Wizards" en vervolgens op "Internettoegang instellen".
    FRITZ!Box-wizard openen
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "bestaande toegang via LAN".
  5. Klik op "Volgende" ("Verder") en volg de instructies van de wizard. De wizard leidt je door de configuratie van de internettoegang en geeft aan wanneer je de "LAN 1"-poort van de FRITZ!Box met een netwerkkabel met een LAN-poort van de kabelmodem kunt verbinden.
  6. De FRITZ!Box brengt nu de internetverbinding tot stand via de kabelmodem. De configuratie is voltooid als de melding "Controle van de internetverbinding is geslaagd" wordt weergegeven.

Belangrijk:Als de internetverbinding niet tot stand kan worden gebracht, dan is je internettoegang mogelijk nog niet geactiveerd. Neem in dit geval contact op met Telenet.