In het thuisnetwerk via gebruikersaccounts toegang tot de FRITZ!Box

Met gebruikersaccounts kun je controleren welke personen toegang hebben tot welke gedeeltes van de FRITZ!Box. Je kunt bijvoorbeeld een gebruiker uitsluitend machtigen voor toegang tot je vakantiefoto's op een USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box. Of je kunt een gebruiker configureren die het antwoordapparaat mag beluisteren en alle functies van FRITZ!App Fon mag gebruiken, maar verder geen toegang tot de FRITZ!Box heeft.

Om de rechten te beheren en toch toegang tot alle instellingen te hebben, heb je ten minste één gebruiker nodig die bevoegdheid heeft voor de instellingen van de FRITZ!Box. Deze gebruiker heeft toegang tot de FRITZ!Box via http://fritz.box.
Aan andere gebruikers zonder toegang tot de instellingen van de FRITZ!Box wijs je alleen de gewenste rechten toe. Deze gebruikers hebben voortaan toegang tot de FRITZ!Box via het adres http://myfritz.box en zijn beperkt in hun rechten.

In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe je de gebruikersaccounts configureert, de rechten toewijst en hoe je je vervolgens aanmeldt bij de FRITZ!Box.

Voorwaarden/beperkingen

• Er kunnen maximaal 20 gebruikersaccounts worden aangemaakt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Gebruikersaccount met bevoegdheid voor FRITZ!Box-instellingen aanmaken

Maak ten minste één gebruikersaccount aan, waarmee je toegang hebt tot de instellingen van de FRITZ!Box:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "FRITZ!Box-gebruikers".
  3. Klik op de knop "Gebruiker toevoegen".
  4. Schakel de optie "Gebruikersaccount actief" in.
  5. Voer in de invoervelden een naam en een wachtwoord in voor de gebruiker.
  6. Schakel onder "Rechten" de optie "FRITZ!Box-instellingen" in. Je kunt de andere rechten toewijzen op basis van je individuele behoeften.
  7. Als de gebruiker de FRITZ!Box ook mag benaderen vanuit het internet, schakel dan bij "toegang vanuit het internet" de optie "Toegang ook toegestaan vanuit het internet" in.
  8. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 Gebruiker met beperkte rechten aanmaken

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "FRITZ!Box-gebruikers".
  3. Klik op de knop "Gebruiker toevoegen".
  4. Schakel de optie "Gebruikersaccount actief" in.
  5. Voer in de invoervelden een naam en een wachtwoord in voor de gebruiker.
  6. Schakel onder "Rechten" de optie "FRITZ!Box-instellingen" uit, omdat de gebruiker anders toegang heeft tot alle instellingen.
  7. Als de gebruiker de FRITZ!Box ook mag benaderen vanuit het internet, schakel dan bij "toegang vanuit het internet" de optie "Toegang ook toegestaan vanuit het internet" in.
  8. Schakel de andere rechten in op basis van de individuele behoeften van de gebruiker.
  9. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

3 Aanmelden bij het thuisnetwerk met gebruikersnaam en wachtwoord

Hoe een gebruiker zich bij de FRITZ!Box aanmeldt, is afhankelijk van de rechten die aan hem/haar zijn toegekend:

Belangrijk:Alleen gebruikers met bevoegdheid voor de instellingen van de gebruikersinterface hebben via http://fritz.box rechtstreeks toegang tot de gebruikersinterface van de FRITZ!Box!

1. Open in een webbrowser http://fritz.box als je een gebruiker bent met rechten voor de instellingen van de FRITZ!Box.
  2. Open in een webbrowser http://myfritz.box als je een gebruiker bent zonder rechten voor de instellingen van de FRITZ!Box.