De FRITZ!Box meldt "Aanmelden bij de internetaanbieder is niet geslaagd"

De FRITZ!Box kan geen internetverbinding tot stand brengen. In de lijst met gebeurtenissen van de FRITZ!Box wordt de foutmelding "Aanmelden bij de internetaanbieder is niet geslaagd [...]" weergegeven, bijvoorbeeld:

• "Aanmelden bij internetaanbieder is niet geslaagd: bad username or password"
  • "Aanmelden bij de internetaanbieder is niet geslaagd. [...] bad form"
  • "Aanmelden bij de internetaanbieder is niet geslaagd. [...] login lock"
  • "Aanmelden bij de internetaanbieder is niet geslaagd. [...] session limit exceeded"
  • "Aanmelden bij de internetaanbieder is niet geslaagd. Terminated LCP"
  • "Aanmelden bij de internetaanbieder is niet geslaagd. Tunnel startup failure"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Internettoegangsgegevens in de FRITZ!Box corrigeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Toegangsgegevens".
  3. Voer opnieuw de internettoegangsgegevens in die u van uw internetaanbieder hebt ontvangen.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 Contact met provider opnemen

Als het aanmelden bij de internetprovider mislukt, zijn de toegangsgegevens onjuist of heeft de internetprovider de toegang tot internet geblokkeerd. Sommige internetproviders blokkeren de toegang tot internet als bijvoorbeeld negen keer achter elkaar een onjuist wachtwoord werd ingevoerd.

1. Neem contact op met je internetprovider.