Onjuiste vermeldingen in het Mesh-overzicht

In het Mesh-overzicht van de FRITZ!Box kunnen af en toe weergavefouten optreden als apparaten bijvoorbeeld niet rechtstreeks zijn verbonden met de FRITZ!Box, of wanneer deze van verbindingstype veranderen.

Normaliter geeft de FRITZ!Box alle apparaten in het thuisnetwerk weer, zodat je er altijd snel een overzicht van krijgt

• welke van je FRITZ!-producten, computers, smartphones en overige apparaten actief zijn.
  • hoe en met welke overdrachtssnelheid je apparaten met elkaar zijn verbonden.
  • of de gasttoegang is ingeschakeld en welke apparaten hiervan gebruikmaken. Apparaten die gebruikmaken van de gasttoegang, worden gekenmerkt met een kofferpictogram .
  • of het ouderlijk toezicht de internettoegang van apparaten blokkeert. Apparaten waarbij de apparaatblokkering actief is, worden gekenmerkt met een pictogram voor apparaatblokkering .
  • of er apparaten worden geprioriteerd. Geprioriteerde apparaten met realtimetoepassingen worden aangegeven met een snelheidsmeterpictogram .
  • of er updates beschikbaar zijn voor je FRITZ!-apparaten. Je kunt deze dan meteen installeren via het Mesh-overzicht.

Afhankelijk van de grootte en opbouw van het thuisnetwerk, kan het tot 10 minuten duren tot alle apparaten juist worden weergegeven in het Mesh-overzicht. Dit geldt voor nieuwe apparaten, voor apparaten waarvan het verbindingstype is gewijzigd en voor apparaten die zijn verwijderd uit het thuisnetwerk.

Als er na 10 minuten nog steeds onjuiste vermeldingen worden weergegeven, neem dan de volgende aanwijzingen in acht.

Mesh-overzicht in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box

1 FRITZ!-product wordt zonder Mesh-pictogram weergegeven

Als er in het Mesh-overzicht nog een FRITZ!Box, een FRITZ!Repeater of een FRITZ!Powerline met Wi-Fi-functie wordt weergegeven zonder Mesh-pictogram , is het apparaat niet juist opgenomen in het Mesh-netwerk. Voer in dit geval de stappen uit van de betreffende handleiding:

2 Apparaat ontbreekt in het Mesh-overzicht

De FRITZ!Box kan de verbindingsinformatie van apparaten niet altijd juist detecteren als die via een FRITZ!Box zonder Mesh-ondersteuning of via een router, draadloze repeaters of powerlineapparaten van andere fabrikanten met de FRITZ!Box zijn verbonden. In het Mesh-overzicht worden de apparaten in kwestie dan of helemaal niet weergegeven of weergegeven met het verkeerde verbindingstype.

3 Apparaat wordt met verkeerde naam weergegeven

De FRITZ!Box geeft de apparaten weer met hun hostnaam, als deze hun IP-instellingen per DHCP bij de FRITZ!Box ophalen en daarbij hun naam meedelen aan de FRITZ!Box.

Apparaten die hun naam niet aan de FRITZ!Box meedelen, bijvoorbeeld alle apparaten die hun IP-instellingen niet krijgen toegewezen van de FRITZ!Box, worden weergegeven met hun IP-adres (bijvoorbeeld "PC-192-168-178-20") of bij powerlineapparaten met de netwerkapparaatnaam.

Als je de naam in het Mesh-overzicht wilt wijzigen, klik je op "Details" bij het betreffende apparaat en voer je in het invoerveld "Name" de gewenste naam (zonder vreemde tekens) in.

Opmerking:Als je in het Mesh-overzicht een apparaatnaam wijzigt, worden latere naamswijzigingen bij het apparaat zelf niet weergegeven door de FRITZ!Box. Wijzig in dit geval de apparaatnaam opnieuw in het Mesh-overzicht van de FRITZ!Box.

4 Apparaat wordt met verkeerde verbindingstype weergegeven

De FRITZ!Box kan de verbindingsinformatie van apparaten niet altijd betrouwbaar detecteren als die via een FRITZ!Box zonder Mesh-ondersteuning of via een router, draadloze repeaters of powerlineapparaten van andere fabrikanten met de FRITZ!Box zijn verbonden. In het Mesh-overzicht worden de apparaten in kwestie dan of helemaal niet weergegeven of weergegeven met het verkeerde verbindingstype.

5 Apparaat wordt per ongeluk als router weergegeven

Routers, draadloze repeaters en powerlineapparaten van andere fabrikanten worden in het Mesh-overzicht weergegeven met een routerpictogram met twee antennes . Dit pictogram wordt ook gebruikt voor andere apparaten waarover verdere apparaten verbinding met de FRITZ!Box maken (bijvoorbeeld smartphones in de hotspotmodus).

Als ook andere apparaten (bijvoorbeeld computers) met dit routerpictogram worden weergegeven, heeft de FRITZ!Box tegenstrijdige informatie over deze apparaten. In het thuisnetwerk bevinden of bevonden zich meerdere apparaten met hetzelfde IP-adres of het verbindingstype van de apparaten (LAN, Wi-Fi) is gewijzigd.

Om de weergave te corrigeren, schakel je de betreffende apparaten uit en klik je daarna op de knop (Verwijderen) bij alle ongebruikte verbindingen. Om dubbele IP-adressen te voorkomen, raden wij aan om alle apparaten te configureren voor het automatisch ophalen van IP-adressen per DHCP.

6 Smarthomeapparaat wordt bij de Mesh Master weergegeven

Het Mesh-overzicht wijst slimme stopcontacten, radiatorthermostaten en smarthomeapparaten altijd toe aan de FRITZ!Box die is geconfigureerd als Mesh Master, omdat deze apparaten centraal geconfigureerd en bediend kunnen worden door de Mesh Master. De daadwerkelijke DECT-verbinding van de smarthomeapparaten wordt niet weergegeven in het Mesh-overzicht.

7 Onbekende apparaten worden weergegeven

De FRITZ!Box geeft alle apparaten weer die zijn verbonden met de FRITZ!Box of die al eens met de FRITZ!Box waren verbonden. Als je FRITZ!Box in het Mesh-overzicht apparaten weergeeft die je niet kent, voer dan de stappen uit van deze handleiding:

8 Update kan momenteel niet worden gedetecteerd

Update voor met Mesh Repeater verbonden DECT-apparaten kan niet worden gedetecteerd

De FRITZ!Box kan alleen updates bij smarthomeapparaten detecteren als deze zijn aangemeld bij de FRITZ!Box zelf. Voor smarthomeapparaten die zijn aangemeld bij een Mesh Repeater kan de FRITZ!Box geen updates detecteren.

Mesh Repeaters zoeken ten minste om de 2 dagen naar updates voor bij de Mesh Repeaters aangemelde smarthomeapparaten en installeren de updates automatisch. De firmware van de apparaten kan worden afgelezen in de gebruikersinterface van de Mesh Repeater onder "Smart Home" of "Home Network > Smart Home".

Update voor Mesh Repeater kan niet worden gedetecteerd

De FRITZ!Box kan updates voor verdere FRITZ!Boxen alleen detecteren als deze zijn geconfigureerd om toepassingen toegang te verlenen. In de fabrieksinstellingen is deze instelling ingeschakeld. Wanneer je bij de FRITZ!Boxen in het thuisnetwerk de optie "Allow access for applications" hebt uitgeschakeld, schakel deze optie dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik bij "LAN-Settings" op "Additional Settings" om alle instellingen weer te geven.
  5. Schakel bij "Access Settings in the Home Network" de optie "Allow access for applications" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

9 Verbindingskwaliteit van FRITZ!Fon wordt slechts sporadisch weergegeven

De FRITZ!Box geeft de verbindingskwaliteit bij FRITZ!Fon-modellen alleen weer, als er wordt getelefoneerd met de telefoon of wanneer deze muziek afspeelt. Een permanente weergave van de verbindingskwaliteit is niet mogelijk, omdat FRITZ!Fon-modellen in de slaapstand geen gegevens naar de FRITZ!Box sturen.